"SPRING COTTAGE"
WERKENDE ENGELSE SPRINGER SPANIELS
EN LABRADORS
 

HOME

ABOUT US

REUEN

TEVEN

PUPS

FOTO'S

CONTACT

NIEUWS

LINKS

TERRIERS

Turn op jacht.

Hajo met Foxwarren Sport II

Foxwarren Tommy, hier 16  jaar. Tommy is 21-03-09 overleden op een leeftijd van 16.5 jaar 

Wij zijn Hajo en Elly en wonen op het prachtige Drentse platteland. Vanaf 1995 zijn wij begonnen met het trainen en fokken van Engelse Springer Spaniels. Wij fokten daarnaast altijd al Terriėrs, o.a. Jack Russell Terriėrs en Border Terriėrs. Onze Jack Russells kwamen het meest uit Engeland, o.a. van Eddie Chapman en ook onze Border Terriėrs kwamen uit Engeland, o.a. van de Badgerbeck kennel van Lisa Jenkins. Door de vele contacten met jachtmensen in Engeland haalden we al snel onze Engelse Springers ook daar vandaan. Langzaamaan nam bij ons de passie voor de Engelse Springers de overhand en is het showen, trainen en fokken van Terriėrs op een laag pitje komen te staan. Wij houden ervan om met onze honden te kunnen werken en door de jaren heen zijn onze Terriėrs meer onze huishonden geworden.

 

Waar wij nu wonen hebben we ook alle mogelijkheden om met onze Engelse Springers te trainen en af en toe eens te fokken. Ons doel is om werkende Engelse Springers te fokken die goed bruikbaar zijn in de praktijk. Om dit te testen brengen we onze honden uit op veldwedstrijden, "working tests" en jagen we zelf met onze honden. Het karakter is bij onze honden erg belangrijk: een Engelse Springer moet jachtpassie en "will to please" hebben. Verder moet een Engelse Springer van nature apporteren. Gezondheid van onze honden staat uiteraard ook voorop: onze Engelse Springers worden gecontroleerd op heupdysplasie en op erfelijke oogziekten.

Via een kennis uit Wales kregen we er een labrador bij van het Fieldtrial type. Dus een echte werkhond, gefokt uit jachtlijnen, die we veel meenamen op jacht voor apporteerwerk. Hiermee hebben we diverse KNJV trainingen gedaan en vele diploma's behaald. Het trainen van deze hond vonden we zo leuk, dat we nu meerdere labradors hebben en trainen. De laatste jaren lopen we met name graag Working Testen die gebaseerd zijn op het Engelse voorjagen van de honden, zowel in binnen- als buitenland. Verder doen we zoveel mogelijk picker-up werk bij diverse jachten om zo onze honden de benodigde jachtervaring te laten krijgen voor deelname aan veldwedstrijden. Buiten het hebben van de gewenste jachtcapaciteiten staat ook hier gezondheid voor ons hoog in het vaandel. Wij controleren onze Labradors op heupdysplasie, erfelijke elleboogafwijkingen en oogafwijkingen, prcd-Pra, myopatie, Eic en SD2. 

   

Bij ons huis hebben we een groot eigen trainingsveld en een stuk bos waar onder andere lichte en dichte dekking is aangebracht en ook van nature groeit. Zo kunnen onze jonge honden al snel kennismaken met wat wij van hen verwachten. Omdat onze honden al veel aanleg hebben om te werken, kunnen wij dit met de mogelijkheden die ons terrein biedt verder uitbouwen. 

Tel: 0522 473091
e-mail: ofthespringcottage@gmail.com