"SPRING COTTAGE"
WERKENDE ENGELSE SPRINGER SPANIELS
EN LABRADORS

                                                           KLIK OP DE NAAM VOOR DE PEDIGREE EN RESULTATEN

HOME

ABOUT US

REUEN

TEVEN

PUPS

FOTO'S

CONTACT

NIEUWS

LINKS

FTW Saxaphone John Smiths

HD A, Ellebogen: Vrij,  vrij van erfelijke oogafwijkingen (Aug.2014), Prcd-PRA Optigen: normaal/clear,  SD2: vrij, Myopathie: vrij, EIC: vrij,  HNPK: vrij 

Dash of the Spring Cottage

 HD A, Ellebogen: Vrij, vrij van erfelijke oogafwijkingen (November 2014), Prcd-PRA Optigen: normaal/clear,  SD2: carrier,  Myopathie: vrij, EIC: vrij 

 

Saxaphone John Smiths "Archie" is gefokt door Peter Burton van Saxaphone Kennels in Durham. Zijn vader is FTCH Garronpoint Rye of Lincswolds, die in 2008, 2009 en 2010 voor het Engelse team uitkwam op o.a. de Game Fair waar hij in 2010 Topdog werd. Hij heeft zich ook drie jaar gekwalificeerd voor de IGL Championships voor Retrievers. Zijn moeder is Fieldtrial Winner, een fantastische hond met zeer veel snelheid, die veel in de praktijk gebruikt wordt. De broer van Archie is FTCH Saxaphone Brown Ale of Lincwolds, die vele WT's en Fieldtrials in Engeland gewonnen heeft. In November 2013 wordt hij o.a. vierde op de IGL Championships in Lauder en is Winnaar van de IGL Championships 2014 in Windsor! 

Archie loopt succesvol veldwedstrijden in de Open klasse. Hij heeft vele kwalificaties en plaatsingen gelopen en is Open FTW. Verder lopen we Working Testen en Mocktrials in binnen- en buitenland. In Engeland heeft hij een Open WT gewonnen en hij zat in het winnende Nederlandse team op Chatsworth in 2014. Uiteraard gaat hij ook gewoon mee op jacht. Archie is een hele fijne en betrouwbare hond die heel gemakkelijk te trainen is. Hij is prettig in de omgang met mensen en andere honden.

Dash doet haar naam eer aan en werkt vol passie en overgave. Het woord "Power" is zeker op haar van toepassing. Ze is een uitstekende wildvinder en geen dekking is haar te zwaar om wild te vinden. Maar Dash is ook een lieve en aanhankelijke hond met heel goed natuurlijk heelwork. Ze is nu twee seizoenen meegeweest als pickerup hond. Ze loopt altijd los aan het been mee, terwijl de spaniels voor haar het wild opstoten. Maar ze zit ook met gemak hele middagen in het hutje of in de sloot op duiven te wachten of gaat mee op de eenden en ganzen. Ze is heel breed inzetbaar. Hajo is vier keer met haar naar een KNJV proef/Map geweest en heeft daarbij twee KNJV B-diploma's en twee Map B diploma's gehaald, waarvan twee met beker! 

Op 27 Maart zijn er zes reutjes en twee teefjes geboren uit de combinatie Saxaphone John Smiths x Dash of the Spring Cottage.

De reutjes heten Jake, Jagger, Judge, James, Joker en Jason en de teefjes heten Jixx en Jo-Lean of the Spring Cottage

Jake, Jagger en James

 

Judge en Jason

Joker en Jixx

Jo Lean en Jixx en Jo Lean

 
Tel: 0522 473091
e-mail: ofthespringcottage@gmail.com