"SPRING COTTAGE"
WERKENDE ENGELSE SPRINGER SPANIELS 
EN LABRADORS

                                            Klik op de namen van de ouders voor de stamboom van de pups

HOME

ABOUT US

REUEN

TEVEN

PUPS

FOTO'S

CONTACT

NIEUWS

LINKS

  

Jobeshill Olof "Brimson"

HD A, Ellebogen 0/0, vrij van erfelijke oogaandoeningen (09-2011), prcd-PRA and CNM Clear/Normaal door ouders

Squareclose Demmi 

HD A, Ellebogen 0/0, vrij van erfelijke oogaandoeningen (06-2011), Optigen prcd-PRA Clear/Normaal, CNM Clear, RD/OSD Clear, EIC Clear

Op 25 november heeft Squareclose Demmi 8 pups gekregen van Jobeshill Olof "Brimson" uit Denemarken. Het zijn 7 teven en één reu:  Dane, Diva, Dolly, Dancer, Didi, Dash, Dreamer en Diddle. 

     

Demmi is één van de fijnste honden die wij ooit hebben gehad. Ze is altijd rustig en stil en bijzonder mensgericht. Ze gaat met ons mee op alle soorten jacht, op duiven, eenden of fazanten, net hoe het uitkomt. Ze is perfect steady en kan rustig een uur in een sloot zitten als er even geen duiventrek is zonder zich te verroeren, of op post zitten als er fazanten geschoten worden. Dan kijkt ze alleen maar in de lucht en je hoeft je echt niet ongerust te maken dat ze uit zichzelf zal gaan. Kortom, een heerlijke jachthond en een echte praktijkhond. 

Onze keuze is op "Brimson"gevallen omdat hij, buiten dat hij zelf heel erg goed is, ook uit een indrukwekkende familie komt. Zijn eigenaar Carsten Nissen zegt over hem het volgende: I am very pleased with Brimson, he has been so easy to train, always honest, a very good hunting dog and just nice to have around. So far he has won two open WT's and one open Field trial already. This year, his second in open, he has been awarded in every six working test he has run, so he is very consistent. Brimson is gefokt door Jane Fairclough, die zelf zijn broer bezit "Jobeshill Magnus". Laura Hill bezit zijn zus: "Jobeshill Lotta of Stauntonvale", die inmiddels verschillende Working Testen en Fieldtrials heeft gewonnen en die zich inmiddels heeft gekwalificeerd voor de IGL Retriever Championships 2011. Ook zijn andere broer "Jobeshill Valfrid of Avonford" van Chris Winfield, heeft zich gekwalificeerd! Nog weer een broer is van Alan Rees, Jobeshill Ragnar of Flypatch, die dit jaar voor het team van Wales uitkwam op de Game fair. 

Uiteraard hebben we met het maken van een keuze ook op de gezondheid gelet wat bij beide ouderdieren in orde is.

Tel: 0522 473091
e-mail: ofthespringcottage@gmail.com