" SPRING COTTAGE"
WERKENDE ENGELSE SPRINGER SPANIELS
EN LABRADORS
 
HOME

ABOUT US

REUEN

TEVEN

PUPS

FOTO'S

CONTACT

NIEUWS

LINKS

 

Op de jeugd veldwedstrijd te Grathem op 12 december 2022 heeft Ghillie de kwalificatie "Good" behaald.
Op 3 september 2022 heeft Ghillie het jachtgeschiktheid certificaat behaald met lovende woorden van de keurmeesters. Hij schuwt de bramen en dichte dekking niet en liet goed apport en steadiness zien.
Op 25 mei is Archie "Saxaphone John Smiths" overleden. Hij heeft bij ons een prachtig leven gehad en we zijn Peter Burton dankbaar dat we zo'n fijne hond van hem hebben gekregen. Vaarwel Archie! R.I.P.
20 maart 2022: Onze puppies van Kayleigh x Paddy zijn geboren, voor meer informatie: zie pups. 
Bosschenhoofd, 12 maart 2022. Ook dit jaar weer meegedaan met een team aan de Cees Mol Memorial wedstrijd. Een super gezellige wedstrijd die elk jaar wordt georganiseerd ter ere van Cees Mol, die veel te vroeg overleden is. Dit jaar was alweer de 13e versie van deze teamwedstrijd. Ons team bestond uit Saskia Burghout met Deedee, Greetje Mak met Jixx en Elly met Hummer. Negentien teams verschenen aan de start en we bereikten een zeer onverwachte 4e plaats!

 

Hellendoorn, 11 November: Zo midden in het jachtseizoen gaan zaken van praktische aard ook door. Zo weer met drie honden naar de oogspecialist geweest voor controle en gelukkig alle drie het predikaat Vrij van erfelijke oogziekten (11-11-2021) gekregen. Kayleigh of the Spring Cottage, Billie Jean of a Quiet Spot en de cocker Kira van 't Reigerskantje kunnen er wat dat betreft weer even tegen! 
Lohmar, 25 september. Met Hummer naar de RTT (Retriever Trainings Treff) in Duitsland. Het is een gezellige dag. Hummer eindigt op de zevende plaats in de Open klasse. 
Hongarije, Sopron: 21-22 Augustus. Voor de tweede keer met Hummer naar de Internationale Working Test, dit keer in Hongarije. Een reis van dik 1250 kilometer. dus daar gaat enige organisatie aan vooraf. We starten met zijn drieën, te weten Jurjen Dijkstra met Sasawot Aranyu Sinne, Petra Vingerhoets met Heather of the Spring Cottage, zusje van Hummer of the Spring Cottage die met Elly aan de start verschijnt. We belanden voor onze overnachtingen in een heus kasteel. Wat een heerlijke luxe. De wedstrijd verloopt de eerste dag eigenlijk wel soepel en met de tussenstand staan we achtste. De tweede dag hebben we verplichte loopvolgorde en helaas is dit ons niet zo goedgezind. We kelderen naar een 16e plaats. Nog niet onverdienstelijk uit 38 teams uit 14 verschillende landen. We kunnen terugkijken op mooie doch enerverende dagen. Team bedankt! 

31/07/2021: Altstätte (Du). Onverwacht was er een plek vrij bij de Arbeitsprüfung mit Dummies (APD/R) in Altstätte, net over de grens. Mellow haalt alle dummies binnen, met hier en daar nog een schoonheidsfoutje. Maar hij behaalt toch de score Sehr Gut. Derde diploma in de pocket. 
17-07-2021: Putten. Aan de OWT in Putten doen we met twee honden mee. Met Mellow voor de tweede keer in de starters en met Hummer in de Open, voor de laatste keer even tussen het strijdtoneel als voorbereiding op de IWT. Ze halen alle dummies binnen, Mellow liep heel mooi met hoge punten, echter één test vond hij het nodig een dummie te verpakken en dat kostte kostbare punten. Al met al wel twee diploma's gescoord, Mellow eindigt op de 10e plaats en Hummer op de 5e plaats.

27-06-2012: Borculo. De NRC organiseert een OWT in Borculo, waarbij 's ochtends de Starters en Novice lopen en 's middags is er een teamwedstrijd die tevens de selectie is voor de IWT die in Augustus in Hongarije is gepland. 's Ochtends start ik met Mellow of the Spring Cottage, zijn eerste wedstrijd in de Starters klasse. Het is wel wennen om niet je vertrouwde hond bij je te hebben, maar we redden het alle dummies binnen te halen en Mellow eindigt op de vierde plaats en daarmee behaalt hij zijn eerste officiële diploma! 

Dan door naar de middag. Hier van de partij met Hummer of the Spring Cottage in het open team, samen met Petra Vingerhoets en haar hond Heather of the Spring Cottage, zus van Hummer. Ons andere teamgenoot is Jurjen Dijkstra met Sasawot Aranyu Sinne. Het is een spannende wedstrijd met uitdagende opgaven van hoog open niveau. Onze taak is bij de eerste drie te eindigen om een ticket voor de IWT binnen te slepen. Dit lukt! We eindigen netjes op de tweede plaats en gaan Nederland vertegenwoordigen als Team Nederland 2 op de IWT in Hongarije! 

19-06-2021: Klundert. Nadat er door de corona restricties tijden niks te beleven was, is er nu toch iets van een OWT seizoen toegestaan. De eerste wedstrijd wordt door de WFRC gehouden en Hummer mag meedoen in de open klasse. Hij doet het goed genoeg om alles binnen te halen en op de vijfde plaats te eindigen. 
11-08-2020: Zuid-Holland. Weer ingeloot mer Hummer en ditmaal voor de Fieldtrial op ganzen en een enkele duif. Lastig terrein en al lang geen ganzen meer geapporteerd. Gelukkig de trial uit kunnen lopen en geëindigd met de kwalificatie "Goed". Het was een "Goede" prestatie en meer zat er die dag niet in. Mooie ochtend en tevreden naar huis. 
27-07-2020: Oost Gelderland. Eigenlijk was ik niet van plan om dit jaar nog veldwedstrijden te lopen, maar omdat het hele wedstrijdseizoen in het water is gevallen door corona, dan toch maar weer de oude liefde wat leven ingeblazen. En we zijn het nog niet verleerd gelukkig. Met Hummer de open FT op duiven in Oost Gelderland gelopen en geëindigd op een derde plaats met kwalificatie "Uitmuntend"
07-03-2020: Zeeland. Met Hummer de eerste OWT gelopen van dit seizoen. Het was wel weer even wennen, maar we halen alles binnen. De eerste wedstrijd van 2020 eindigt dan ook met een 2e plaats in de Open klasse en een directe plaatsing voor de Finale OWT.
2019-2020 We hebben een prachtig jachtseizoen gehad met onze spaniels en labradors. Ze hebben vele dagen gewerkt, ons plezier gegeven, ons verbaasd en verrast. Maar bovenal hebben we allemaal genoten. Hier een impressie ..

 

28 September: Goedereede. Hajo behaalt met Nelson het Certificaat voor Jachtgeschiktheid. 

September 2019: Chipping, Lancashire. Met Saskia en Richard een paar dagen in Lancashire trainen bij Nathan Laffy. Enorm genoten van de training, prachtige omgeving, lekker eten en gezelligheid. Die Hummer komt nog eens ergens! 

15 September: Bilzen, België. Ons IWT team was uitgenodigd om deel te nemen aan de Schotse Fair in Bilzen. Dit was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. Aangezien Sinne van Jurjen gedekt is, komt hiervoor in de plaats Greetje Mak met Jixx of the Spring Cottage. Griet en ik zijn er al aan gewend om teamwedstrijden samen te lopen. We helpen Greetje zoveel we kunnen ze loopt hardstikke goed, we halen samen alles binnen. Op het einde van de dag hebben we een goede derde plaats behaald. Een topdagje, lekker weer en super sfeer!

 

25 Juli: Gelukkig goed nieuws van het front omtrent de gezondheid van onze honden. Zowel LouLou of the Spring Cottage als Endless Spirit Robinson Nelson "Nelson" beiden HD A en Vrij van erfelijke oogafwijkingen. Weer twee goede en gezonde Engelse Springers voor de toekomst.

 

17 Juni: Brasschaat, België  

Het lijkt wel of dit jaar in het teken van de team wedstrijden staat, maar wederom een succesvolle teamwedstrijd gelopen, dit keer met Desiree Hurenkamp en Els van den Bergh in het mooie Belgische Brasschaat. Els kennen we van onze trainingen in België en aangezien we allemaal 1.80 m of langer zijn, heet ons team dan ook niet geheel ongepast "The tall ones". Hier halen we alle dummies binnen met zijn drieën en van de 15 open teams die deelnemen eindigen we op een vierde plaats. 

14-15 Juni: Chatsworth UK. Dit jaar tevens geselecteerd om op Chatsworth de Internationale Working Test voor Retrievers te lopen. Het is voor mij de vierde keer dat ik daar mee doe in een team. Ons team bestaat uit Leon Akkerman, Griet Dijkstra, Petra Vingerhoets en ik, als reserve en teamcaptain gaat mee Richard van Kaam. Het is een prachtige maar zware tweedaagse wedstrijd en 12 teams uit heel Europa verschijnen aan de start. Het is voor ons een zware klus. Vergeleken met de eerdere keren dat ik er geweest was, zijn de afstanden enorm geworden en de moeilijkheidsgraad is heel groot. We lopen wat nullen, het gaat met ups en downs maar we vechten voor elke punt en we slaan ons er doorheen. Daarbij hebben we als team een gezellige tijd, een goed hotel, lekker ontbijten en een bijbehorend gala diner waar alle teams aanwezig zijn. Het is een voorrecht om hier aan mee te kunnen doen. We eindigen uiteindelijk op de negende plaats. 

1-2 Juni 2019: Hengelo. Dan is het ineens zo ver en verschijnen we aan de start van de Internationale Working Test (IWT) in Hengelo, Gelderland. Veertig teams uit 15 verschillende landen zijn allen present. Het belooft een heet weekend te worden en ja hoor, zondag is dan ook de eerste tropische dag in ons land in 2019. De eerste dag van deze teamwedstrijd waar Jurjen en Griet Dijkstra en ik aan deelnemen verloopt redelijk vlot. We hebben afgesproken voor elke punt te knokken en dat doen we dan ook. Desiree Hurenkamp, onze reserve, is onze steun en toeverlaat! We halen die dag alle dummies op, en als in de avond bij het galadiner de tussenstand bekend wordt gemaakt, staat ons team op de derde plaats. 

De tweede dag gaan we vol goede moed verder, maar het verloopt iets moeizamer. Desalniettemin halen we weer alle dummies op en dat kunnen slechts acht teams van de veertig zeggen. Als de totale scores bekend gemaakt worden, eindigen we op een verdienstelijke 7e plaats en we zijn daarmee ook het Beste team van Nederland!  

Eerste wordt Schotland, Tweede wordt Finland en Derde Italië. 

        

29 Maart: Rhenoy. Samen met Jurjen en Griet Dijkstra neemt Elly deel aan de selectiedag voor de IWT. Zes teams komen strijden voor drie plekken om ons land te vertegenwoordigen op de Internationale Working Test die gehouden wordt in Nederland op 1 en 2 juni. De ochtend verliep niet echt lekker. Een ongelukkig gegooide dummy die vervolgens niet binnen kwam, zorgde voor een nul in ons team. Maar in de middag hadden we ons herpakt en hebben we gevochten voor elke punt. Dit resulteerde uiteindelijk in het gewenste resultaat en ons team staat erbij in Juni! Hard voor getraind en nu gaan we door! 

Jurjen met Sasawot Aranyu Sinne, Elly met Hummer of the Spring Cottage en Griet met Kyara of the Charmed Angel

24 Maart: Dongen. Dit jaar één OWT ingeschreven met Hummer in Dongen georganiseerd door de WFRC. We hadden geluk met het weer, 's middags zonnetje erbij. Hummer loopt lekker en ik kan hier en daar wat beter handlen. Er doen 21 combinaties mee in de Open Klasse. Na een barrage wordt Elly met Hummer of the Spring Cottage EERSTE! Super leuk deze dag is dat Vlaklands Lot van Betty van de Woude de Startersklasse wint. Zij is van het laatste nest van Dave van 't Land met Hummer als vader!  

9 Maart 2019: Bosschenhoofd. Het Working Test seizoen begint weer en de touwtjes worden weer wat aangetrokken. De eerste wedstrijd is de Cees Mol Memorial wedstrijd. Een team wedstrijd op open niveau op uitnodiging, ten nagedachtenis van Cees Mol. Dit jaar doe ik mee met Jurjen en Griet Dijkstra uit Friesland en ons team heet dan ook natuurlijk Team Noord! Er staat veel wind, maar de regen laat gelukkig op zich wachten tot we klaar zijn. We leggen zes proeven af, waarbij we allen één dummy moeten halen, dus totaal 18 dummies. De keurmeester bepaalt ter plekke wie er welke dummy haalt. Er doen 24 teams mee deze dag, en geen enkel team heeft afgezegd! Eind van de dag is er een gezellig samen komen en hutspot maaltijd in het Café in het dorp en worden de punten van alle teams bekend gemaakt. Teams zonder nullen gaan altijd voor op teams met een gemiste dummy. Wij hebben alles binnen gehaald, samen met zeven andere teams. Met zeven punten voor op de nr. 2, winnen we dit jaar de Cees Mol Memorial Trofee! Een mooi begin van het jaar en een ontzettend leuke dag met top resultaat. Thx TEAM! 

Dit jaar even geen veldwedstrijden. Genoeg wedstrijden gelopen en een time out en lekker genieten van de honden, trainen, de jacht en het leven. Het jachtseizoen is alweer een poosje van start en we genieten van de prachtige plaatsen die we bezoeken in binnen- en buitenland. Hier komt geen mens of dier iets te kort. Een impressie...

  

Helaas had onze Engelse Springer Topsy of the Spring Cottage "Cita" long tumoren. Ze heeft bij ons een prachtig leven gehad en vele dagen mee gedreven in binnen- en buitenland. We hebben prachtige dagen met haar beleefd. We hebben haar moeten laten inslapen omdat het leven geen lijden moet worden. 

Vaarwel Cita! (21-01-2008 - 07-09-2018)

In Augustus gaan Desiree en ik onze jaarlijkse trainings en wedstrijd trip weer doen. We gaan een dag bij Highseas trainen in Ipswitch in de bieten. Voor ons altijd weer een hele "struggle" want onze honden zijn totaal geen bieten gewend. Maar we hebben ons best gedaan. 

 

In de middag reizen we door naar Wales waar we twee dagen bij Wesley Thomas trainen en één dag naar de wedstrijd gaan van de Usk Valley Gundog Club. We genieten weer van de prachtige trainingen en terreinen waar we komen en zaterdags helpen we in de ochtend bij de Novice wedstrijd. In de middag lopen we zelf Open waarbij Desiree een prachtige derde plaats behaalt. Hummer haalt alles binnen en wordt in punten zevende

 

In Juli ga ik met Vanessa mee trainen bij David Latham. Het was een leuke reis. Een prachtige training waarbij veel op de handler gelet wordt. Super veel geleerd. Gezellige dagen gehad. 

17 Juni 2018: Brasschaat. Desiree en ik doen mee aan de WT in Brasschaat, net over de grens in België. We lopen beiden in de Open klasse met Jobeshill Blue Nile en Hummer of the Spring Cottage. We halen alles binnen, wat niet van iedereen gezegd kon worden met dit toch wel lastige en uitdagende terrein. Uiteindelijk eindigen we op een goede zesde en achtste plaats. Het was een gezellige dag. 
20 Mei 2018: Wales. Een prachtige trainingsdag met Kenny en Hummer bij Wesley Thomas in Merthyr in Wales en de volgende dag een mooie Working Test van de Labrador Club of Wales. Met Kenny was het nog te lastig, maar wel meegedaan als training. Met Hummer in de Open klasse deelgenomen. Hij liep lekker en na barrage behalen we toch een Certificate of Merit

12 Mei 2018: Zichem. Met Hummer dit jaar ook weer meegedaan aan de Open WT in Zichem, België. Gezellige dag en we haalden alle dummies binnen. Hier en daar wat handlen wat resulteert in een 8ste plaats met 82/100 punten. 
Trainen loont, want op 5 mei doet Elly mee met de Mocktrial van de LKN met Kenny in de Starters klasse. Er moet nog veel meer getraind worden, maar we eindigen op een tweede plaats met de kwalificatie "Goed". Met Hummer doen we vervolgens aan de Open klasse mee. Drie dames bleven met de lastige apporten tot het eind overeind, Desiree wint met Bobby, Elly tweede plaats met Hummer en Lucie derde met Boycie. Nummers één, twee en drie, alledrie kwalificatie Uitmuntend! Girls power!

April 2018: Elly is uitgenodigd in Schotland te komen trainen met een groepje Engelse en Schotse handlers bij David Lisset. Een prachtige kans om op super terreinen te trainen. Werkelijk genoten. That's life! 

 

28 Maart 2018: Een trieste dag voor onze kennel. Badgercourt Coral "Dot" (FTCH Laganmill Maestro x Thornycourt Fireblaze of Badgercourt) verlaat ons op de mooie leeftijd van bijna 15 jaar! 

 

Vaarwel Dot! 

25 Maart 2018: Dongen. Op de OWT in Dongen behaalt Elly met Hummer of the Spring Cottage in de Open klasse een diploma en eindigt op de zevende plaats. 
We hebben wederom dit jaar prachtige jachtdagen met aardige mensen en genieten ten volle van onze honden en eten veel wild! 

27 November: Met Hummer ingeloot op de All aged fieldtrial van de Arun and Downland Gundog Society in Z-W Engeland. Een prachtige dag met goede honden en een zwaar terrein. We komen tot de laatste zes en dan krijgen we een te lastige beurt en moeten we helaas terugroepen. Een mooie ervaring rijker. Wedstrijden lopen in Engeland blijft speciaal.

 

17 September: Arnhem. Op de CAC Kampioenschapsclubmatch van de Labrador Kring Nederland behaalt Kenny of the Spring Cottage een kwalificatie "Zeer Goed". Erg blij mee! Ook Haggis of the Spring Cottage, broer van Hummer,  behaalt in de Gebruikshondenklasse de kwalificatie 2 ZG

9-12 September: We zijn ingeloot voor de Novice Fieldtrial van de Usk Valley Working Gundog Club op 11 September. Het was walked up in hoge bieten en groenbemester. Gelukkig konden we nog een paar dagen trainen. De eerste dag was bij Graham Tweed in Norfolk in bieten en aardappelen. Tjonge dat valt nog niet mee om die patrijzen te vinden. 

De tweede dag was bij Wesley Thomas in Wales achter de spaniels in een bijzonder ruig gebied. 

Twee fantastische trainingsdagen. Aan de trial deden 14 honden mee, er waren er 54 ingeschreven. Het was moeilijk en iets wat we in Nederland echt nooit meer zullen krijgen, patrijzen die nog even een stukje doorgaan onder de bieten en in de begroeiing en je hond moet echt goed laag blijven met de neus, anders zijn ze weg. Maar Hummer haalt gelukkig alles binnen, de laatste patrijs ging wat moeizaam, maar al het werk werd wel beloond met een "Certificate of Merit" en bovenal "Guns Choice".  

6 September: Dinteloord. Met Hummer loopt Elly mee aan de apporteerwedstrijd op eenden van de Continentale Staande Hondenvereniging, waar ook retrievers aan mee kunnen doen. De retrievers zijn qua het verdelen van de prijzen in de meerderheid. We behalen een derde plaats met de kwalificatie "Goed".

 

"Archie" is met pensioen als wedstrijdhond, maar naast Hummer doet hij nog mega veel werk tijdens de schadebestrijding en jacht op eenden. Uiteraard gaat hij ook weer gewoon mee tijdens het jachtseizoen.  

 

In Augustus gaan Desiree en ik ons bijna traditionele trainingsreisje doen, dit keer in Wales. We gaan bij Roger Philips trainen en gelijk ook de WT lopen van de Usk Valley Working Gundog Club bij de Big Pit mijnen. We hebben het weer ontzettend naar ons zin bij Janet en Stuart Morris waar we bijna onze vaste slaapkamer hebben! De training, de wedstrijd en ons verblijf was super. Beetje te kort misschien. Op de terugweg pikken we de nieuwe pup van Desiree op in Lincolnshire. Kortom, veel kilometers en een prachtige honden vakantie. 

24 Juni: Owt Finale, De Steeg. Met Hummer de Open OWT finale gelopen in De Steeg. Prachtig terrein bij de "Groene dagen" fair. Helaas een nul gescoord en overall waren de punten van bijna alle lopers behoorlijk laag te noemen. De organisatie was super met complimenten aan de Chesepeake Bay Retriever Club! Henk Eggink van Fotojacht had wel weer een paar super mooie foto's gemaakt, dus dat is een mooi aandenken. Bedankt Henk! 

27 Mei: Zichem. Met Hummer meegedaan aan de WT in Zichem, België. Een warme dag met temperaturen over de 30 graden. Echter overal schaduw mogelijkheden, er waren tuinsslangen aanwezig om de honden nat en koel te houden. Er was overal aan gedacht. Drie water proeven dus voor de honden en voorjagers viel het allemaal wel mee met die hitte. Het ging lekker en aan het einde van de dag een mooie derde plaats binnen gesleept met maar liefst 94/100 punten. Nu ook geplaatst voor de Belgische WT finale! 
7 Mei: Kropswolde. De voor na laatste OWT van dit seizoen wordt gelopen in Kropswolde. Prachtig terrein. We halen alle dummies binnen en hebben weer een diploma behaald in de Open klasse. Elly eindigt  met Hummer op een vierde plaats. 
22 April: Borculo. Elly doet mee met Hummer aan de Orweja Working Test in Borculo in de Open klasse. Prachtig terrein voor proeven en altijd een gezellige sfeer. Het bleek niet makkelijk te zijn gezien het beperkte aantal diploma's maar we slaagden erin alles binnen te halen. Het resulteerde in een zesde plaats. 
Op 18 April krijgen we de uitslagen van Grouse terug van de Raad van Beheer. Ellebogen vrij en heupen HDA! Super blij mee. Het is altijd weer spannend of het allemaal goed is. 
8 April: Heerle. Op de OWT van de LKN in Heerle behaalt Hummer een Open diploma. De proeven waren voor ons niet al te gemakkelijk maar alles binnen kunnen halen. We eindigen op de 9e plek. 
2 April: Terhills. We doen mee met de teamwedstrijd in Terhills, België. Totaal 12 teams met open honden. Wij hebben alleen geen drie open honden maar twee en goed getrainde beginners hond, maar dat maakt niet uit. Ons team bestaat uit captain Geert Scholten met zijn golden retriever Whispering Oaks Geronimo, Elly met Hummer of the Spring Cottage en Mike Mulch met Clockwork Cornwall. We halen alles vrij netjes binnen en we eindigen tussen dit geweld op de vierde plaats met 276/300 punten, waar we heel tevreden mee kunnen zijn. 
18 Maart 2017: Spaarnwoude. Op de OWT van de NLV doet Elly mee met Hummer in de Open klasse. Het was een koude, wat regenachtige dag. Het is de eerste OWT van dit seizoen en het gaat redelijk. We halen alles binnen en eindigen tot onze verbazing nog op een tweede plek. Daarmee plaatsen we ons direct voor de OWT finale later dit jaar. Best tevreden dus. 

In het jachtseizoen hebben we prachtige jachtdagen en genieten we van onze honden in binnen- en buitenland. 

17/18 December: Elly is met Hummer ingeloot voor twee Novice veldwedstrijden in Engeland. De eerste is op 17 December, het is een gedreven wedstrijd op Stoke Edith. Een prachtige wedstrijd met heel veel fazenten en hele goede honden. Je moet altijd een beetje mazzel hebben met je beurten en aangezien er twee A- beurten bij zaten, mochten we op een gegeven moment niet meer door naar een volgende ronde. De volgende dag was de trial ook op Stoke Edith, maar op een ander gedeelte. Hier ging het beter, en we bleven tot de laatste vier honden over. Op één van de laatste beurten kregen we een gebied aangewezen waar nog een fazant zou moeten liggen. Hummer heeft zich echt rot gezocht en de hond na Hummer ook, maar we konden hem niet vinden. De fazant bleek aan de onderkant aan de rand van een stroompje te liggen en kennelijk konden de honden geen verwaaiing krijgen. Daardoor kregen we op het laatst een eyewipe van de keurmeester. Maar twee prachtige dagen gehad en alle "drives" waarbij vele, vele fazanten vallen, met glans overleefd! 

12 December: Hajo behaalt met zijn Engelse Springer Spaniel Lannakers Pintail "Dillon"op Dillon's eerste jeugd veldwedstrijd in Grathem de kwalificatie "Goed". 
20 November: Baderbeck Phelan, ofthewel onze Border terriër "Woolfie" behaalt op de Kampioensclubmatch de plaatsing en kwalificatie 2 Uitmuntend. In een goed vertegenwoordigde klasse van 11 honden, zijn we zeer tevreden met dit resultaat. Foto zie pagina Woolfie.  
3 Oktober: Op de CACT veldwedstrijd op eenden van de Continentale in Dinteloord, behalen zes honden een kwalificatie. Hummer of the Spring Cottage behaalt de kwalificatie "Goed"
22 Augustus: Op de CACT veldwedstrijd op duiven die wordt gehouden in Winterswijk, behaalt Hummer of the Spring Cottage de kwalificatie "Zeer Goed". Erg blij met dit resultaat. 
13-17 Augustus: Desiree en Elly gaan een lang weekend naar Engeland/Wales om te trainen en een wedstrijd te lopen bij de Usk Valley Working Gundog Club waar we beiden lid van zijn. Op zaterdag trainen we in Ipswich bij Kevin Doughty en Peter Elmy. Erg leuk, prachtig terrein. De dag erna lopen we een WT bij de Black Pit. Super georganiseerd, zwaar terrein en gewoon genieten. Desiree met Bobby lopen voor het eerst in de Novice en halen alles binnen. Elly loopt met Hummer, die wint de Novice WT met hoge punten. Ook in de Open klasse haalt Hummer alles binnen, maar met lagere punten en we eindigen in de Open in de middenmoot. De dag erna gaan we bij Mark en Jamie Bettinson trainen in Wales, wat we vaker doen. Kortom, een gezellig, leerzaam en succesvol lang weekend met onze honden!

 

Op 19 Juni doen Richard met Flow, Elly met Hummer en Desiree met Fitty mee aan de teamwedstrijd in Terhills, België. Een super leuke dag. We halen alle dummies binnen en eindigen op een zevende plaats met 267/300 punten. 
30 April: Op de OWT van de NRC in Borculo doet Elly met Hummer mee in de Open klasse. Samen met Heather (zijn zus) zijn ze de jongste honden in het sterke veld van 24 Open honden. Sommige opgaven waren dan ook nog vrij lastig. Gelukkig halen we alles binnen en eindigen op de vijfde plaats met 80/100 punten. Hummer heeft nu officieel een Open Working Test diploma, waar we gezien zijn leeftijd mega trots op zijn. 
29 April: De eerste Speciaal veldwedstrijd voor dit jaar zit erop. Met Hummer ingeloot en een kwalificatie "Goed" gelopen. Totaal maar drie kwalificaties van de acht honden in dit zware veld. We zijn geëindigd op de derde plaats.  
Op 9 en 10 April gaan Desiree en ik naar Duitsland om een mooi trainingsweekend te volgen georganiseerd door Eveline Schlösser. De training is onder leiding van Dirk Volders. Een super gemotiveerde en gezellige groep en een mooie leerzame training. We hebben genoten. 

   

Op 1,2 en 3 April 2016 wordt de IWT (Internationale Working Test) gehouden in Lubbeek, België. Er mogen drie Nationale teams meedoen. In het eerste Nederlandse team zitten Désiree Hurenkamp, Richard van Kaam en Elly en Tom v.d. Linden is reserve. 

Helaas hebben we het niet zo goed kunnen lopen als we wilden. De hond van Richard raakte geblesseerd op de eerste dag. Hij had een diepe wond in zijn achterbeen opgelopen wat we daar ter plaatse hebben laten hechten. Helaas leek "Flow" er toch veel pijn aan te hebben en zijn we de tweede dag niet gestart. 

Op 12 Maart doen Richard van Kaam, Desiree Hurenkamp en Elly mee aan de jaarlijks terugkerende Cees Mol Memorial Trofee. Dit is een teamwedstrijd in Bosschenhoofd met behoorlijke proeven en afstanden. Er doen dit jaar 16 teams mee. Een mooie wedstrijd en tevens een prima training voor ons team voor de komende IWT. We halen alle 18 dummies binnen en behalen een tweede plaats! 
Een mooie prijs is binnengesleept door Koen Gouweloos met Dane of the Spring Cottage. Hij heeft de titel "Veldwedstrijdkampioen met jaartal 2015" behaald met Dane. Dit is een prijs voor de hond die dit jaar het beste heeft gepresteerd (en dus het meeste aantal punten heeft behaald) op de Veldwedstrijden in Nederland. Super gedaan Koen! We zijn trots op je. 

In November/December gaat Hajo een week drijven met zijn honden in Wales en Elly gaat daarna naar de IGL Championships voor retrievers in Schotland met Esther de Koningh. Even weer een paar weken prachtig landschap en mooi hondenwerk bijgetankt. 

15 Oktober: Op de CACT voor de voet Veldwedstrijd van de GRCN in Vlissingen behaalt Elly met Archie een kwalificatie "Zeer Goed"
6 september: Voor de eerste keer doet Elly mee aan de Cold game test in Beerse, België. Een leuke test waar o.a. Mark en Jamie Bettinson keuren. Hummer eindigt op de derde plaats in de Novice klasse! 
1 September: Voor het eerst organiseert de Chesapeake Bay Retriever Club Nederland een veldwedstrijd op de duiven. Het graan stond er nog en het was daarom best lastig de honden goed in het vizier te houden. Elly doet mee met Hummer en behaalt de kwalificatie "Goed"

30 Augustus: Balen (Be). Hummer doet mee met de Novice Mocktrial. Best lastige apporten verdeeld over twee driften en een walk-up. Hij blijft er tot het eind van de proef in en behaalt een kwalificatie "Zeer Goed". Archie liep mee in de Open klasse maar na twee driften werden we niet verder opgeroepen dus helaas een NC. 

21 Augustus: Gelukkig weer een plek gekregen met de CACT veldwedstrijd van de NRC in ZW-Nederland met Archie. Hij loopt lekker en behaalt weer een 2 Uitmuntend Reserve CACT. Al onze trainingen zijn dus niet voor niets! 
2/3/4 Augustus: Suffolk/Norfolk. Desiree en ik gaan weer heerlijk trainen in Engeland en dit keer gaan onze jonge honden ook mee. Eerst lopen we zondag een Cold Game Test, walked up onder Fieldtrial reglementen in Suffolk. Hier halen Archie en ik een Certificate of Merit. Daarna gaan we twee dagen in de bieten trainen. Een paar heerlijke dagen, mooi weer en goed gezelschap.

 

28 Juli: Op de Novice veldwedstrijd van de NRC op duiven in Z-Nederland loopt Hummer of the Spring Cottage zijn tweede wedstrijd en behaalt zijn tweede kwalificatie. Hij behaalt de kwalificatie "Zeer Goed"
21 Juli: Op de Speciaal veldwedstrijd van de NRC in Noord Nederland doen Willem Ties Oosterhuis, Ingrid v.d. Ven en Elly met Hummer mee. Voor alledrie de honden is dit de eerste veldwedstrijd in hun leven. Na een spannende ochtend krijgen totaal zes honden een kwalificatie. Willem Ties Oosterhuis wint met Dreamer of the Spring Cottage met de kwalificatie 1 Uitmuntend. Derde wordt Ingrid van de Ven met Diddle of the Spring Cottage met de kwalificatie 3 Zeer Goed. Elly behaalt een kwalificatie "Goed" met Hummer of the Spring Cottage.  
20 Juli: Op de veldwedstrijd van de Nederlandse Labrador Vereniging in Zuid-West Nederland doen Jur van Bijnen, Koen Gouweloos en Elly mee. Na een spannende dag volgt de ontknoping. Koen Gouweloos wint met Dane of the Spring Cottage. Hij behaalt de kwalificatie 1 Uitmuntend CACT. Elly wordt tweede met Saxaphone John Smiths met de kwalificatie 2 Uitmuntend Reserve CACT en Jur van Bijnen behaalt een kwalificatie "Zeer Goed" met Chips of the Spring Cottage.

 

Eind juni zijn we uitgenodigd door Sharon Dingle om drie dagen bij Mark en Jamie Bettinson te trainen in Wales. Als enige Nederlander in het Engelse gezelschap met niet de minste honden, is het even wennen. Het is gezellig en er wordt bovenal hard getraind en tijdens de trainingen wordt ook goed naar elkaars verrichtingen gekeken. Archie doet absoluut niet voor de andere honden onder in de Open honden groep en in de middag loop ik met Hummer in de jonge hondengroep. Hij moet nog wel wennen aan al het schieten vanuit de linie, voor en achter de linie en het zware terrein. Hij is verder rustig op post, springt niet in en is redelijk te zetten. We hebben allemaal weer veel geleerd en ik ben ontzettend dankbaar dat ik aan deze trainingen kan deelnemen!  

21 Juni: Elly heeft zich met twee honden gekwalificeerd voor de Novice Finale van de OWT's. Aangezien het lastig is met twee honden te starten, starten we alleen met Hummer of the Spring Cottage. Hij haalt alles binnen en we kunnen ook nog meedoen met de finale proef. We eindigen op de zevende plaats in de Novice klasse. 
14 Juni: De laatste OWT van het seizoen op Landgoed 't Zelle. Dit keer mag Hummer of the Spring Cottage wel in de Novice klasse starten, de vorige wedstrijd was hij net nog te jong. Hij loopt wel goed, we halen alle dummies binnen. Aan het einde van de dag blijkt dat hij ook nog eens de beste is die dag en hij wint dan zijn allereerste Novice OWT.

 

13 Juni: De Nederlandse Retriever Club orgainiseert een Mocktrial voor Novice en Open honden op Landgoed 't Zelle. Een Mocktrial is een gesimuleerde veldwedstrijd op dummies. Een mooie training dus voor de echte veldwedstrijden die er binnenkort weer aankomen. Elly doet mee met Hummer in de Novice klasse en met Archie in de Open klasse. Het ochtendprogramma is een walk-up door heel hoog gras. Daar krijgt elke deelnemende hond drie beurten, ook al ben je al na één beurt uit de wedstrijd, je mag toch nog mee blijven doen, alleen niet voor de prijzen. Dit gaat met beide honden goed. In de middag is er dan een uitgebreide "drive" aan het water. Hummer is mooi stil en blijft rustig zitten met al het schiet- en gooi geweld. Hij moet echter een lastig stuk aan de overkant van een breed stuk water apporteren en er liggen nogal wat verleidingen. Dit is nog te moeilijk voor hem en hij behaalt een NC. Met Archie gaat de drive ook uitstekend en de opdrachten die daarna volgen, voert hij netjes uit. Elly wint met Archie de wedstrijd in de Open klasse! Blij mee. 

Winnaars Open Mocktrial Elly Bos en Novice MT Ingrid v.d. Ven

4 en 5 juni Derbyshire: Samen met Ingrid van de Ven, Rob Schmidt en Richard van Kaam loopt Elly met Archie in het Nederlandse team een landen teamwedstrijd op het prachtige Chatsworth Estate in Engeland.

 De wedstrijd duurt twee dagen en ik kan wel zeggen dat het een moeilijke Working Test was waarin alle aspecten van de jacht zaten verwerkt. De eerste dag begonnen we als team met een team bonus. Je kon onderling bepalen wie welk stuk ging halen. Daarna hadden we een "drive" waarbij we met zijn vieren op post stonden en er hevig geschoten werd en stukken voor en achter ons terecht kwamen. Na de "drive" moesten we elk vier lange blinde lijnen door een zwaar begroeid bos lopen waarbij je de hond snel kwijt was. In de middag eindigden we dag één met een lange walk-up van ongeveer een half uur waarbij we elk vier aangewezen stukken moesten halen variërend van markeeropdrachten en blinde lijnen voor en achter de linie. 

 

De tweede dag krijgen we vijf verschillende Working Test opgaven, waarin alles zat verwerkt. Blinde lijnen over een muur, lange markeer opdrachten en blind over water en opgave over heel breed water. Ook een dubbele markeer in bijna onbegaanbare dekking, waar veel teams toch veel moeite mee bleken te hebben. We lopen allemaal wel goed, maar de teams om ons heen ook en helaas loopt één van de teamleden op de allerlaatste opgave tegen een nul aan. We hebben te weinig reserve om dit te compenseren en uiteindelijk eindigen we op een nette vijfde plek! 

De volledige uitslag staat hier: www.thekennelclub.org.uk/media/640923/international_team_retriever_score_sheet.pdf

31 Mei Bennekom: Op de Kampioensclubmatch van de Nederlandse Labrador Vereniging behaalt Hummer of the Spring Cottage in de Tussenklasse een Show kwalificatie "Zeer Goed". 
23 Mei: In Lohmar (Duitsland) wordt de RTT gehouden. Elly doet mee met Hummer of the Spring Cottage in de Startersklasse. Een grote klasse, 40 honden nemen deel in deze klasse. Hummer haalt weer alle dummies binnen en behaalt 87/100 punten. Daarmee eindig je bij de RTT slechts op de 15e plek. 
17 Mei: In Zichem (België) wordt een Team Working Test gehouden en we hebben een super leuk team. Desiree Hurenkamp met Garronpoint Fitty in de Open klasse, Tom van de Linden met Dual's Hope Lord Finley in de Novice klasse en Elly met Hummer of the Spring Cottage in de Beginnersklasse. De eerste proef ging een beetje rommelig, maar daarna kregen we het steeds beter voor elkaar. Totaal startten 18 teams uit België, Nederland en Duitsland of nationaliteiten gecombineerd in de teams. Een ontzettend leuke dag die we eindigen met een mooie derde plaats, met maar één punt verschil tussen de nrs. 1 en 2! Hoe krijgen we het voor elkaar! 

8 Mei: De Nederlandse Retriever Club houdt haar jaarlijkse OWT in Borculo. Elly doet mee met Hummer of the Spring Cottage in de Startersklasse en behaalt de 2e plaats met 93/100 punten.
4 April: Oostvoorne. Elly eindigt met Hummer of the Spring Cottage op de vierde plaats in de Startersklasse en daarmee behaalt Hummer zijn eerste OWT diploma met 89/100 punten. 
28 Maart: Door Orweja wordt weer een selectiedag georganiseerd voor handlers en honden die het aandurven om in het Nederlandse team plaats te nemen om in Engeland aan de International Retriever Team Event van de Engelse Kennelclub deel te nemen. Dit evenement vindt plaats op 4 en 5 juni in Chatsworth. Elly doet er weer aan mee met Archie. De proeven die opgezet zijn, zijn veelzijdig en gericht op wat daar gevraagd wordt van de honden. Het heelwork moet goed zijn, ze moeten volledig stil zijn, goed in de hand zijn ook op grotere afstanden, goed markeren, zoeken etc. Na een aantal proeven is bekend wie ons land gaat vertegenwoordigen en wij zitten daar gelukkig bij. 

Het Nederlandse team: 

  • Bubbles van de Voartkaant, e/v Ingrid vd Ven
  • Saxaphone John Smiths, e/v Elly Bos
  • Cerbel Ambassador, e/v Rob Schmidt
  • Archer of the Spring Cottage, e/v Richard van Kaam
  • reserve: Kroonkennel’s Javelin, e/v Ton Buijs
21 Maart: Op de OWT in Schijndel doet Elly mee in de Novice klasse met Fernshot Cricket. Er doen 23 honden mee in de klasse en 6 honden halen alles binnen waaronder Cricket. Uiteindelijk volgt er nog een barrage met Eveline Schlosser met Cracker of the Spring Cottage en die wint Elly met Cricket. Hij behaalt hiermee een derde plaats! 
15 Februari: In Balen (Be) wordt een Mocktrial trainingsdag voor Novice en Open honden georganiseerd door Stef Bollen en Dirk Volders. Een Mocktrial kun je het best omschrijven als een nagebootste veldwedstrijd op dummies waarbij situaties worden nagebootst die je op een veldwedstrijd kunnen overkomen. Samen met enkele andere trainers geven zij een leerzame dag die gedeeltelijk gedreven en gedeeltelijk voor de voet is. Met Hummer doe ik in de Novice klasse mee. Zo hebben we beiden weer wat geleerd! 
31 Januari: Elly doet net als vorig jaar mee met de koudwildtest van de Flatcoated Retriever club in Oldenzaal. Nu alleen niet met Dash maar met haar zoon Hummer, de jongste weliswaar in het veld, maar zeker niet de minste. Het was een prachtige dag in een winters sfeertje. Diverse aspecten van een veldwedstrijd worden nagebootst, een drive, een walk-up, eyewipes worden uitgedeeld etc. Het prettige van deze dag is dat het geen wedstrijd is, dat er niks uit te delen valt aan prijzen of iets derg. dus dat de sfeer daarom ontspannen is. Er wordt een keertje extra geholpen als honden of voorjagers het niet helemaal begrijpen en iedereen is er echt om te kijken hoe ver zijn/haar hond is en waar de eventuele knelpunten zitten en of veldwedstrijden überhaupt wat voor bepaalde combinaties zou kunnen zijn. Het was een ontzettend leuke en leerzame dag en de keurmeesters Pieter Rooijakkers en Ben Maas bedachten en beoordeelden het hondenwerk op een postieve manier. 

 

24 Januari 2015: Hajo is ingeloot met Flush of the Spring Cottage en Witchwillow Warrior "Pip" op de CAC veldwedstrijd voor spaniels in Tholen. Pip loopt twee mooie beurten maar krijgt helaas geen wild om een punt te maken. Flush moet ook voor een tweede beurt terug komen omdat hij ook de eerste beurt geen wild had. In de tweede beurt maakte hij vrij snel een mooi punt op een fazant en daarmee was de kwalificatie een feit. Hajo haalt met Flush een "Zeer Goed"
2015!!10 Januari 2015: De eerste veldwedstrijd van dit jaar is alweer een feit. Hajo loopt met Flush of the Spring Cottage in stormachtig weer de CAC veldwedstrijd Hulst-Nieuw Namen, en behaalt met Flush de kwalificatie "Zeer Goed"
Op 28 December doet Elly mee aan Henny's Jachtdag. Normaal vind ik dit soort proefjes niks en zal je mij daar niet snel zien. Maar deze dag staat in het teken van een heel goed doel, nl. alle inschrijfgelden, de opbrengst van catering en loterij, veiling etc. zijn allemaal voor het Ronald Mcdonald Kinderfonds. Een prachtig doel en er wordt ruim 12.500 euro opgehaald! We hebben een ontzettend leuke dag met alle deelnemers! En hiervoor wil Hummer dan best even een dummy van een picknickstel afhalen! Wij wensen Henny Hertsenberg, het brein achter deze fantastische inzamelingsactie, heel veel sterkte toe met zijn strijd tegen kanker! 

Er is niet veel nieuws qua wedstrijden. We jagen en pickeruppen met onze honden tijdens het jachtseizoen in België, Nederland, Wales en Duitsland. Onze honden werken keihard. 

 

20 Oktober: Hajo loopt zijn tweede Map in Neede met Dash of the Spring Cottage en behaalt weer een diploma met 520 punten. 
13 Oktober: Hajo loopt de Map in Ommen met Dash of the Spring Cottage. Hij eindigt in de B-klasse op de 3e plaats met 535 punten. Knap als je nooit voor zoiets traint! 
30 September: Ook een plek gekregen op de CACT/CACIT Fieldtrial in Geer, België. Dit is een wedstrijd op patrijzen. Mooie driften vanuit de maïs, waarbij volledige steadyness wordt vereist. Daarna moeten aangewezen stukken worden geapporteerd. Elly had dit nog nooit eerder gedaan met Archie wat hadden ze hier hard voor getraind! Het was een sterk veld met deelnemers die hun honden perfect voor elkaar hadden. Gelukkig konden ze zich goed staande houden en eindigden ze op een 2e plaats met de kwalificatie Uitmuntend en Res. CACT/CACIT. Best trots op! 
29 September. Elly is met Archie ingeloot op de CACT veldwedstrijd op duiven en/of eendentrek die gehouden wordt in Dinteloord. Ze kwamen niet zo heel lekker in de wedstrijd maar behalen desalniettemin toch een kwalificatie "Zeer Goed"
21 September: Elly gaat met Fernshot Cricket naar de Kampioensclubmatch van de Labrador Kring Nederland om alvast te proberen een kwalificatie te halen. Tussen al het show geweld haalt "Cricket" een kwalificatie "Zeer Goed". Die is alvast weer binnen! 

In September gaan we een aantal keren mee pickeruppen op patrijzen in België. Archie en Cricket zijn van de partij. De dag waarop de foto's gemaakt worden, pickeruppen we met zes labradors, Erwin Ketels, Desiree Hurenkamp en ik hebben er elk twee bij ons. En ja, dit keer zijn het toevallig allemaal zwarte! 

Dank aan Ada Moesbergen voor de leuke foto's. 

18 Augustus: Op de CACT Veldwedstrijd op duiven in ZW-Vlaanderen behaalt Saxaphone John Smiths "Archie" een 2e plaats met Uitmuntend en Res. CAC. 
Het wordt bijna traditie dat Desiree en ik ergens gaan trainen in Engeland gedurende de zomer periode. Dit keer gaan we naar Sharon Dingle in Norfolk, waar ik al eerder met Petra heb getraind. Twee dagen bieten training in verschillende velden met een leuke en gemotiveerde groep mensen. En wat een velden. Gewoon fantastisch. Foto's met dank aan Lesley Allgood. 

 

1 Augustus: Elly doet met Archie mee aan de Nationale Veldwedstrijd op duiven van de NRC in Zeeland. Het was een ontzettend warme dag en daarom zwaar voor de honden. Archie behaalt een kwalificatie "Zeer Goed"
Op 21 Juli halen wij onze nieuwe pup op in Bristol. Oude liefde roest niet, dus er komt weer een kleine Border Terriër bij ons wonen. Zijn naam is Badgerbeck Phelan, wat letterlijk staat voor brave as a wolve. Zijn roepnaam is dus snel bedacht, "Woolfie". Op 24 Juli nemen we afscheid van Tarkatale Twiglette at Badgerbeck "Fidget", ze is 13,5 jaar geworden en wij hebben haar in laten slapen vanwege ernstig nierfalen. 

Fidget Juli '14   Woolfie

29 Juni: In Den Hout wordt de Finale van alle OWT's georganiseerd. Hiervoor is Elly met Archie uitgenodigd voor de Open klasse. De organisatie is in handen van de Nederlandse Langhaar Vereniging. De eerste vier proeven verliepen zonder nullen en dus kunnen we met de zeven resterende honden meedoen aan de Finale proef, proef vijf. Ook dit gaat prima en het eindresultaat is dat Elly met Archie eindigt op de 2e plaats!

22 Juni: Tijdens de Nederlandse Jachtmanifestatie in Apeldoorn wordt ook een OWT gehouden. Dit maal loopt Fernshot Cricket voor de eerste keer mee in de Startersklasse. Hij is nu 14 maanden oud. Alles was spannend voor hem, maar we halen de dummies wel binnen. Resultaat is in elk geval een diploma met een 10e plek. Mooi begin.
29/30 Mei: Samen met Roy Ehbel,  Rob Schmidt en Ingrid van de Ven gaat Elly met Archie in Engeland aan de International Retriever Team Test meedoen. We zijn geselecteerd als Nederlands team. Dit Team evenement wordt georganiseerd door de Engelse Kennelclub en gehouden bij Chatsworth House te Derbyshire. Dit  jaar doen er tien landen mee! Op de woensdag dat we aankomen trainen we nog wat samen, want we hebben ons voornamelijk individueel voorbereid. Het lijkt wel goed te zitten met het niveau van de honden. 

Donderdag om 8.00 uur halen we onze nummers en een ieder heeft een andere uiting van zijn zenuwen. Als team vijf beginnen we in het ochtendprogramma met een walk-up. Voor ons en de honden een zwaar terrein, maar we brengen het er goed van af en halen alle dummies binnen. Het middagprogramma bestaat uit een flinke "drive" met daaraan gekoppeld voor een ieder vier lange blinde lijnen door voor ons haast  onbegaanbaar gebied. Ook dit redden we zonder nullen en we sluiten de dag af met een ruime voorsprong op Engeland, de gedoodverfde favoriet.  

De volgende dag zijn het Working Test opgaven. Eén proef ligt ons niet zo goed, we verliezen als team totaal 40 uit 80 punten, maar verder blijven we uit de nullen en blijft de schade beperkt. Voordat de afsluitende teamtest start, blijkt dat Engeland met 6 punten voorsprong eerste staat, wij tweede en Duitsland met 7 punten minder volgt. Als iedereen normaal loopt, worden de prijzen zeker onder deze landen verdeeld, maar wij geven ons zeker niet zomaar gewonnen. We bedenken de beste strategie voor de teamtest en kunnen eerst nog even "rustig" naar Engeland en Duitsland kijken. Engeland loopt een nul, niet leuk voor ze, maar mooi voor ons. Dan loopt Duitsland een mooie proef. De beurt is aan ons en we kunnen ons geen nul veroorloven. De proef verloopt bijna vlekkeloos en later blijkt dat we 77/80 punten hebben gescoord. Dan begint het wachten, de spanning of we echt gewonnen hebben in het hol van de leeuw, er gaat van alles door je heen. Op het podium staan we, maar we willen die beker! We missen onze Ferry en het thuisfront boekt alles om, want we kunnen nu niet vertrekken. 

Dan volgt de ontknoping. Team UK, derde. Team Duitsland tweede en Team Nederland EERSTE! Voor het eerst wint een Nederlands team dit evenement! Roy, Rob en Ingrid bedankt voor het mede mogelijk maken van deze winst en gezellige dagen!

 

29 Maart: Door Orweja is een selectiedag georganiseerd om een Nederlands team samen te stellen voor deelname aan de Kennelclub teamwedstrijd in Chatsworth (UK). Na een walk-up, een lange drive en een lastige WT opdracht, worden door twee keurmeesters de deelnemers geselecteerd die het Nederlandse team gaan vormen. Dit zijn: Roy Ehbel, Ingrid v.d. Ven, Rob Schmidt en Elly. Als reserve wordt Joost de Fouw geselecteerd. De wedstrijd zal 29 en 30 mei gelopen worden. 

23 Maart: De eerste Open WT in As, België. Elly wordt 6e met Archie met 89/100 punten. 
15 Maart: De eerste OWT van dit jaar wordt gehouden in Krimpen aan de IJssel en georganiseerd door de NLV. Elly doet mee met Archie in de Open klasse. Sommige proeven waren lastig maar eerlijk en voor ons te doen. We eindigen op de 2e plaats en daarmee plaatsen we ons voor de Finale eind Juni!  
8 Maart: Een leuke foto uit Zweden van de pups van Witchwillow Warrior x Jagtviljans Fenlizzie, nu zeven maanden oud. 

25 Januari 2014: Elly doet met Dash of the Spring Cottage mee met de Koudwildtest van de Flatcoated Retriever Club. Totaal 14 honden waarvan 10 Labradors, 3 Flatcoats en een Golden Retriever. De pups van Dash waren nog maar een paar weken weg en er was niet hard getraind natuurlijk. Desalniettemin deed ze het heel goed. Het postgedrag werd beoordeeld als "perfect" en de keurmeesters vonden haar een wildvinder "optima forma" waarbij de afwerking nog iets slordig was, en dat hadden ze over de gehele dag genomen niet beter onder woorden kunnen brengen. Ze had die dag een paar mooie eyewipes uitgedeeld en ook een facultatief gestelde opdracht waar een aantal honden op gestuurd waren zonder succes, haalde ze netjes binnen. Altijd leuk om te zien dat je hond zich zo goed ontwikkeld. Het was een hele gezellige en leerzame dag, alle deelnemers waren super gemotiveerd en de honden lieten mooi werk zien met de soms lastige opdrachten. Complimenten voor de keurmeesters en FRCN. Onderstaand wat foto's die gemaakt zijn door Patrick de Gier waarvoor mijn hartelijke dank. 

10 Januari 2014: De eerste kwalificaties van 2014 zijn binnen! Op de CAC-Spanielveldwedstrijd voor de voet in Kloosterzande behaalt Hajo met de nog maar 17 maanden oude Flush of the Spring Cottage op zijn eerste veldwedstrijd een kwalificatie "Goed". Met Witchwillow Warrior "Pip" behaalt hij de kwalificatie "Zeer Goed".  
Een aantal dagen drijven in Wales met Pip en Flush. Geweldig wat een terreinen en wild! In één dag meer fazanten gezien dan je nog in de rest leven in Nederland zal tegenkomen.
Een gezellig dagje jagen in Duitsland met Jan de Jong. Dit keer met wel heel bijzonder vervoer in het jachtveld! 

17 December: Zowel Saxaphone John Smiths "Archie" als onze jonge hond Fernshot Cricket zijn beiden getest op SD2 (dwerggroei) en zijn beiden VRIJ. 
De pups van Dash of the Spring Cottage zijn op 13 November geboren. Met Dash en de pups gaat het prima! Er zijn geen pups meer beschikbaar. Voor info: zie Pups.
Op 23 en 24 November worden de Deense Championships voor Retrievers gehouden van de "Retrievernes Jagthundeklub". Deze tweedaagse wedstrijd wordt in twee verschillende velden gehouden. Na de eerste dag waren er nog 12 honden over die doorgingen naar dag twee. Hierbij zat ook Jobeshill Olof "Brimson" van Carsten Nissen, de vader van Dash. De tweede dag wordt hij Danish Championship Winner 2013! Echt een super prestatie van Carsten met Brimson! 
26 Oktober: Hajo is ingeloot voor de CAC veldwedstrijd voor spaniels in Wijchen met Pip "Witchwillow Warrior". Hij is de jongste hond in het veld en dit is de eerste wedstrijd voor Pip. Hij maakt een mooi punt op een vos, die daarna geschoten wordt. Helaas telt een vos niet voor de wedstrijd. Dan mist hij in de hele dichte dekking een konijn en kan geen ander punt maken gedurende de rest van zijn loop. Dit betekent dus GPT. Wel krijgt hij aan het einde van de dag de "Gewerenprijs" uitgereikt voor zijn prachtige werk. 
Op 25 oktober zijn we met een groep fanatieke voorjagers in Frankrijk om te trainen voor de veldwedstrijden. Naast pickeruppen is het soms ook weleens belangrijk om elkaars werk eens kritisch te bekijken en we trainen een dag gedeeltelijk walked-up en gedeeltelijk gedreven. Wij hebben weer veel van elkaar geleerd en de honden hebben ook hun uiterste best gedaan. Al ging dat hier en daar niet zonder slag of stoot. In de hoge mosterd kan het lastig zoeken zijn naar zo'n kleine patrijs. 

 

16 Oktober: Na een matige prestatie op de WT van de NLV met een achtste plek in de A-klasse, liep het allemaal weer wat beter op de CACT Veldwedstrijd voor de Voet in Vlissingen. Drie mooie beurten en helaas één wat matige beurt. Een prachtige dag, weer fantastisch georganiseerd door de GRCN. Uiteindelijk een mooi resultaat voor Elly met Archie, kwalificatie Zeer Goed
11 September: Op de CACT Apporteer wedstrijd van de NRC te Koewacht behaalt Archie voor de tweede keer dit jaar de kwalificatie "Uitmuntend". Een regenachtige dag, maar desalniettemin een prachtige wedstrijd met veel goede honden en resultaten! 
31 Augustus: Hajo doet met Dash of the Spring Cottage voor de tweede keer mee met de KNJV proef, dit keer in Uffelte. Hij behaalt zijn tweede B-diploma, dit keer met 72 punten. 
18 Augustus: Tijd voor een kleine vakantie bij Janet in Wales. Samen met Desiree gaan we zaterdag op pad. Na een gezellige avond vertrekken we zondagochtend om een Working Test te lopen van de Usk Valley Working Gundog Club waar we allebei lid van zijn. 's Morgens loopt Desiree in de Novice klasse met Garronpoint Fitty. Ongeveer 35 deelnemers deden mee. Daar bleek al snel dat we hier toch wel een beetje kinderachtig zijn met afstanden en postgedrag e.d. Er was een drive met vier honden op post aan het water en aan de overkant werd één en ander in het water gegooid en vooraan in het riet werd als verleiding geschoten. Om de beurt moesten de honden aan de overkant wat halen, ondertussen werd het postgedrag nauwlettend in de gaten gehouden. Daarna volgde er o.a. nog een walk-up in de bieten met vier honden waar elke hond twee maal moest markeren en een blinde lijn terug moest. Het heelwork werd hier tevens beoordeeld. Het niveau was ontzettend hoog en sommige honden liepen foutloos. Desiree haalde alles binnen en kon hierover tevreden zijn in dit veld met deelnemers. 

's Middags was het de beurt aan Elly met Archie in de Open klasse met ongeveer 30 deelnemers. Ik had zo dat water eens bekeken en vond dat nogal een lange afstand, maar in de open klasse hadden ze bedacht dat je het ook schuin over kon zwemmen, zodat het ruim 100 meter werd. Er lag blind in de andere hoek op het land ergens een dummy die gehaald moest worden nadat er eerst een verleiding was gegooid. Wat me verbaasde dat er bijna geen enkele hond moeite mee had, ook Archie deed het zonder problemen. Het duurde alleen lang, want alle honden gingen heen en terug door het water. De volgende test was een lange blinde lijn van ongeveer 150 meter door een heuvelachtig land met boomstronken en rare begroeiing. Eerst uiteraard weer een verleiding die later gehaald moest worden. Het was een behoorlijk fluitconcert op die blinde lijn van sommige andere deelnemers, maar iedereen had wel de dummy binnen. Gelukkig had ik slechts twee commando's nodig voor twee dummy's dus hier scoorde ik hoog. Daarna een walk-up in de bieten waar Archie bovenop alle dummy's sprong! Ik was blij dat alles binnen was. Vier honden werden omgeroepen voor de run-off en hier zat ik niet bij. De run-off waren twee lange markeerapporten in de bieten. Daarna prijsuitreiking en ze begonnen met een Certificate of Merit. Vervolgens 4, 3, 2... , dat waren de honden van de run-off. En dan de 1e plaats, dat was ik dus. Wat een kroon op mijn werk. 

De volgende dag gaan we trainen bij Mark en Jamie Bettinson die ons nog even de fijne kneepjes van het veldwerk verder bij brengen. En dan moeten we helaas weer naar huis. But we'll be back! 

16 Augustus: Als vijfde reserve krijgt Elly op het laatste nippertje nog een plek toegewezen op de CAC Apporteerwedstrijd op duiven in St. Jansteen, georganiseerd door de FRC. Het is niet naast de deur, maar meer dan de moeite waard. Elly wint de wedstrijd met Archie en behaalt 1 Uitmuntend. Richard van Kaam is ook ingeloot met Archer "Flow" of the SC en behaalt op zijn tweede Nationale veldwedstrijd weer een kwalificatie Zeer Goed. Dit is een zeer(!) goede prestatie Richard! 
15 Augustus: Op de CAC Apporteerwedstrijd op eenden van de NRC behaalt Elly met Archie een EV (Eervolle Vermelding). Richard met Archer of the Spring Cottage wordt tweede met een Zeer Goed! Een prachtige wedstrijd die aantoont dat je met een echte jachtwedstrijd nooit weet hoe de dag gaat verlopen. Organisatie super top, bedankt!
10 Augustus: In Delfzijl behaalt Hajo met Dash of the Spring Cottage een KNJV B-diploma met 73 punten en wordt hiermee 2e in de B-klasse. 
23 Juni: De Nederlandse Retriever Club organiseert een Mocktrial ter voorbereiding op de Veldwedstrijden. Een Mocktrial is een nagebootste veldwedstrijd op dummy's. In de ochtend wordt eerst een walk-up gehouden in een graanveld en prachtig ingezaaide wildakker. Er moeten verschillende markeerapporten opgehaald worden door zowel de Novice als de Open klasse honden. Petra en Richard doen mee in de Novice klasse en Elly doet mee in de Open klasse. Het ochtend programma overleven we allemaal en na een gezellige en uitstekend georganiseerde lunch, begint de Open klasse met een "Drive". En wat voor één. 

We staan aan het water en op wel vijf verschillende plaatsen worden schoten gelost. Dummy's vallen in het water, dan weer in een hoog stuk gras, dan weer helemaal achterin en ga zo maar door. Het duurt en het duurt en we raken langzaamaan de tel kwijt. Gelukkig zijn de zeven overgebleven honden muisstil en we zijn allemaal opgelucht als we dat stuk gehad hebben. Twee aan twee moeten er verschillende dummies binnengehaald worden en naarmate er steeds minder blijven liggen, worden de opdrachten zwaarder. Eind van de dag zijn er nog twee honden helemaal "schoon".

                            "Drive" Open klasse

De Novice klasse stelt zich op aan de rand van een korenveld en ook hier wordt een lange "Drive" nagebootst. De Novice honden zijn echt ongenaakbaar en na de Drive komen de keurmeesters er voor zes overgebleven honden nog niet uit. Er wordt in een ander stuk dekking met deze zes honden nog een walk-up gehouden waar een lastig markeerapport valt. Daarna is het wachten op de uitslag. 

In de Open klasse wint Geert Scholten met een Uitmuntend, 2U behaalt Sjoukje de Vries en 3ZG behaalt Elly met Archie. 

In de Novice klasse wint Nyncke Donselaar met 1U, Petra Vingerhoets behaalt een 2U met Didi of the Spring Cottage en 3U is voor Henk de Ronde. Richard wordt 5e met Archer of the SC, ook met een U!  

9 Juni: Tijdens de jachtmanifestatie in Apeldoorn wordt door de NRC een OWT georganiseerd. In de starters lopen Eveline, Petra en Jur en Elly loopt in de Open klasse mee. Bij ons loopt het totaal niet, we krijgen wel alle dummies binnen, maar het gaat met hangen en wurgen en uiteindelijk dan toch nog een diploma en een 9e plek. Meer zat er die dag niet in. 

Eveline Schloesser loopt met Cracker of the Spring Cottage een goede proef en eindigt als 3e met 88/100 punten! Jur van Bijnen eindigt met Chips of the SC op een gedeelde 4e plaats samen met Petra Vingerhoets die met Didi of the SC meedoet. Met deze resultaten plaatsen Petra en Eveline zich voor de OWT finale en Jur had zich al geplaatst via eerdere resultaten. In de Novice krijgt ook Richard een uitnodiging om deel te nemen aan de finale met Archer of the SC. Allen proficiat! 

Op 30 en 31 Mei doen Geert, Ton, Petra en Elly mee aan de teamwedstrijd op Chatsworth in Engeland. De eerste dag waren op veldwedstrijden gerichte proeven. We begonnen met een walk-up door heel erg ruw terrein. Hierbij moesten we allen 4 dummy's ophalen. In de middag was er een drive waarbij met veel kabaal voor, naast en met een kleiduivenschiet apparaat over de honden geschoten werd. Daarna moesten wederom 4 dummy's per hond opgehaald worden, allen lange blinde lijnen. Een gedenkwaardig moment was toch dat Archie op één lijn op een plek waar vele honden wat gehaperd hadden, vol overtuiging een haas fluschte, waarna hij onverstoord doorgestuurd kon worden naar de dummy. Na de eerste dag waren we tevreden, we hadden alles binnen en dat was ons streven. 

De tweede dag waren meer WT proeven, pittige proeven met weer verre blinde lijnen waar je de hond af en toe niet meer kon zien en je maar moest hopen dat de hond de lijnen recht bleef aannemen door zwaar begroeid terrein. Deze dag weer strikte regels, één keer door de fluit lopen betekent de hond terug halen en niet door het water terug komen maar omlopen is 10 punten (van 20) eraf. We hebben gelukkig een goede teamspirit en iedereen doet zijn uiterste best om de dummy's binnen te halen, wat hier en daar toch wel met enig noodzakelijk handlen goed lukte. Na de individuele proeven op dag twee hadden we nog geen dummy gemist. De strijd ging inmiddels tussen Engeland, Ierland en Duitsland. Aan het einde van dag twee konden we nog een teambonus halen. We moesten weer beginnen en helaas kregen we de allerlaatste dummy van de twee dagen niet binnen (de 68e !). Dat was jammer, maar het had niet veel uitgemaakt voor de eindscore waarbij de overwinning naar Engeland ging, tweede werd Ierland en derde Duitsland met maar acht punten verschil tussen deze drie plaatsingen. Wij eindigden als zevende. 

 Een ervaring rijker en een paar ontzettend leuke dagen met een vreselijk leuk team, gaan we weer met dezelfde fijne honden huiswaarts! Petra, Geert en Ton, Bedankt! 

23 Mei 2013: Saxaphone John Smiths "Archie" behaalt op de Kampioensclubmatch van de Labrador Kring Nederland een 2 ZG in de Gebruikshondenklasse! 
18 Mei 2013: In Lohmar wordt de Golden Retriever Jubilee Cup gehouden, georganiseerd door de RTT. In Duitsland zijn nogal wat hele goede Golden Retrievers, maar er was toch een groepje Nederlanders met Labradors aanwezig om het tegen het Golden geweld op te nemen. Enkele proeven in de Open klasse waren bijzonder lastig, met name door het terrein met diepe dalen en dichte dekking. Met de eerste proef viel gelijk een derde van de 31 Open klasse honden al uit, waarbij we ons afvroegen hoe de rest van de proeven er dan uit zouden zien. Gelukkig was dit ook de lastigste proef en zowel Herman Jeske als Elly haalden alle dummies binnen. Het ging zelfs zo goed dat Elly met Archie een vierde plaats behaalde met 90/100 punten. 

Richard deed mee met Archer of the Spring Cottage in de Novice klasse. In deze klasse startten maar liefst 41 honden. Richard eindigde op een zesde plek met 87/100 punten. 

13 April 2013: Elly loopt met Archie in de Open klasse in Lubbeek (België). Het ging best lekker alleen één proef ging niet goed en daar verloren we veel punten op. Uiteindelijk wel alle dummies binnen en we eindigen op de 13e plaats. 
7 April 2013: Elly (met Archie) en Geert (met Nemo) doen mee met de Rupert Hill Mocktrial in Mariënheide, Duitsland. Samen met 20 andere Open honden wordt hard gestreden om een plaatsing. Het niveau was ontzettend hoog, tijdens een walk-up werden moeilijke markeeropdrachten afgewisseld met lange blinde lijnen. Geert kreeg helaas bij de derde beurt de dummy niet binnen, Elly hield zich staande en eind van de dag zitten we bij de zeven resterende honden, geselecteerd voor een laatste "Drive". Uiteindelijk behalen we een Certificate of Merit. En hopelijk zien we voor de laatste keer dit jaar sneeuw! (foto's: G. Mittelbach)

Terwijl iedereen zijn best doet in Almkerk, gaat Elly met Petra, Heike, Eveline, Achim en Anja trainen bij Gilly Nickols in Engeland. 's Morgens is er een training voor de Novice honden en 's middags een training voor de Open honden. We hebben een paar prachtige, leerzame en gezellige Paasdagen gehad.
30 Maart 2013: OWT in Almkerk georganiseerd door de Nederlandse Retriever Club: In de Startersklasse halen de honden geweldige punten. Jur wordt met Chips of the SC 2e met 99/100 punten. Mike behaalt met Dane of the SC 93/100 punten en wordt 5e, geweldig voor een hond van nog maar 16 maanden oud. Marinus haalt met Anna of the SC ook alles binnen en wordt 8e met maar liefst 90/100 punten. In de Novice haalt Richard met Archer of the SC alle dummies binnen en met 83/100 punten is dit goed voor een 10e plek. 
23 Maart 2013: OWT te Schijndel van de Golden Retrieverclub: Richard van Kaam wint met Archer of the Spring Cottage (Flow) de Novice klasse met 91/100 punten. Jur van Bijnen wordt ook eerste met Chips of the SC (Gipsy) de Startersklasse, tevens met 91/100 punten. In het Belgische Thorembais-Saint-Trond loopt Eveline Schlösser haar eerste WT in de Beginnersklasse met Cracker of the SC (Blue) en zij wordt 4e met 87/100 punten. Tja, de door ons gefokte honden doen het dit keer beter dan de fokker, want Elly mist twee apporten met Archie en loopt twee nullen op in de Open klasse. Ook dat hoort erbij! 
17 Maart 2013: Het Working Test seizoen begint met een door de NLV uitstekend georganiseerde OWT in Heerle. 22 deelnemers startten in de Open klasse waaronder ook Elly met Archie. Leuke, maar best lastige proeven en alles moet binnen komen, één dummy gemist is geen diploma. Gelukkig doet Archie het goed en behalen we een zesde plaats met 78/100 punten. Jur doet het met Gipsy (Chips of the SC) ook goed en wordt op zijn eerste OWT vijfde in de Startersklasse met 81/100 punten. 
Begin januari is Hajo een week in Wales geweest met Pip en Cita. Aldaar hebben we elke dag op verschillende estates gejaagd met ze. Genieten voor hond en jager.

 

 

Vele dagen drijven en picker-uppen we met onze honden. 

10 November: In Koewacht wordt de Apporteerwedstrijd ter Drijfjacht gehouden van de Nederlandse Langhaar Vereniging. Elly doet mee met Archie. We beginnen er al aardig aan te wennen om uren doodstil op post te staan met de drijvers die langzaam op je af komen. Het wil niet zo vlotten met de beurten, maar einde van de dag is er toch een uitslag. Slechts drie honden halen een kwalificatie, Archie is daar één van. We worden derde met de kwalificatie "Goed". 
4 November: Jur wordt tweede met Chips "Gipsy" op de Workingtest van de Flatcoated Retriever Club in Oldenzaal. 

28 Oktober: Ingrid wordt tweede in de C-klasse op de clubdiplomadag van de NLV in Son en Breugel met Diddle of the Spring Cottage "Zipper".

24 Oktober: Op de apporteerwedstrijd voor de voet van de Golden Retriever Club Nederland behaalt Elly met "Archie" de kwalificatie "Zeer Goed"
14 Oktober: Op de WT van de NLV in Simonshaven wordt Jur van Bijnen eerste in de C-klasse met Chips of the Spring Cottage "Gipsy" met 89/100 punten. Op 21 Oktober volgt de Workingtest van de Golden Retriever Club in Haaksbergen, hier wordt Jur weer eerste in de C met Gipsy met 98/100 punten.
13 Oktober: In Gieten behaalt Hajo met Squareclose Flint een Map B diploma met 523 punten en dit is genoeg voor een tweede plaats.  
6 Oktober: Elly behaalt met Squareclose Flint een Map B diploma in Leek met 460 punten. 
29 September: Desiree, Richard en Elly doen mee aan de Mocktrial van de RTT in Duitsland. Desiree en Richard lopen in de Novice klasse die 's ochtends van start gaat. Er zijn twee lange drives en een walk-up voor de overgebleven honden. De honden zijn mooi rustig en stil op post wat niet voor alle honden gold. Eén piepje of een paar stapjes naar voren en je ligt eruit, er werd gekeurd volgens veldwedstrijd reglementen. Richard eindigt met "Archer of the Spring Cottage (Flow)" op een goede derde plaats en Desiree op de vierde plaats met Conneywarren Cosimo (Teal). 

   

Na een gezamenlijke lunch startten in de middag de Open klasse honden. Eveneens twee lange drives en een walk-up voor de overgebleven honden. Er werd hard gestreden en er werden verschillende eyewipes uitgedeeld waardoor honden het veld moesten verlaten. Na de twee drives kwamen er drie honden ongeschonden uit de strijd en die konden deelnemen aan de walk-up. Archie was de jongste hond in dit veld, maar hij had mooi werk laten zien en gelukkig zat ook  Elly met Archie bij de drie overgebleven honden. Uiteindelijk behalen we een tweede plaats met "Saxaphone John Smiths (Archie)" waarmee we echt heel blij zijn. 

 

18 Augustus: Christian Schmitz wint met "Almond of the Spring Cottage" de Hondendag van Hegering (Vredener Jäger) in Vreden. Drie honden hadden de volle punten en moesten een barrage lopen, een Grote Münsterlander, een Weimaraner en de labrador van Christian. Zij bracht als snelste de grote grauwe gans binnen wat hem de eerste plaats opleverde.  

Op 1 september wint Christian met "Almond of the Spring Cottage" in Venne/Osnabrück de BLP met levende eend (Bring Leistungsprüfung mit lebender Ente).

29 Augustus: Elly is met Archie gelukkig ingeloot voor de CACT Apporteerwedstrijd van de NLV op duiven in Biddinghuizen. In de ochtend hadden de heren jagers al een aardig tableau bij elkaar verzameld en in twee groepjes van vier begon in de middag de nazoek bij de diverse hutjes. Ondertussen werd er nog wat doorgeschoten. Helaas kregen we één eye-wipe tegen, maar konden we goed in de race blijven. Het resultaat was ik zeer tevreden mee en Archie had een mooie dag! Wederom een kwalificatie "Zeer Goed"
23 Augustus: Met Squareclose Flint neemt Elly deel aan de Novice Apporteerwedstrijd op duiven te St. Jansteen. Gelukkig is ook Desiree ingeloot zodat we samen kunnen rijden. Wederom een prachtige wedstrijd met veel duiven voor de 10 deelnemers. Flint behaalt op zijn eerste veldwedstrijd een kwalificatie "Goed", net als Desiree met Teal. 
22 Augustus: Elly is met Archie ingeloot voor de CACT Apporteerwedstrijd van de NRC op eenden te Wijhe. Een prachtige wedstrijd! Archie behaalt een kwalificatie "Zeer Goed". We zijn hier ontzettend blij mee in dit sterke veld van deelnemers. 
Op 15 Augustus vertrekken Petra, Ton, Desiree en ik naar Engeland om te gaan trainen en een Mocktrial te lopen. De eerste dag trainen we bij Guy Bennett. De meningen waren er wat verdeeld over, maar over één ding waren we het eens, we hebben er wel weer wat van geleerd en daar gaan we toch voor. De tweede dag trainen we bij de altijd vriendelijke Gilly Nickols. Het was warm dus we doen een lichte training rondom het water om de honden wat te sparen.  

De volgende dag lopen we een Mocktrial waar we gelukkig allemaal aan mee kunnen doen. Wederom bloedheet en dat komt het hondenwerk niet ten goede, want er is haast geen verwaaiing. Totaal zijn er 42 deelnemers. We beginnen met een walk-up met ieder twee apporten. We weten dat een metertje naar voren funest is en uit de hand gaan ook, dus we zijn extra alert op onze honden. Gelukkig komen we met hier en daar wat handlen allemaal door de eerste twee beurten heen. Bij de derde beurt treffen Ton en Elly het ongeluk dat er een dummy in een randje van een sloot is gevallen met hele dichte dekking waar ze vanuit de sloot uit zicht wind moeten halen. Tjonge, wat een lastige opgave voor ons beiden. De honden bleven uitstekend in de hand, maar het was zonder verwaaiing te lastig om hem eruit te krijgen. De linie haalde opgelucht adem dat wij deze opgave kregen, maar we faalden beiden om dit tot een succes te brengen. Ook een derde hond kreeg het niet voor elkaar waarna de keurmeesters hem zelf opzochten en ook vonden. Het was helaas geen runner! Dus wij waren uit de wedstrijd, echter Petra en Desiree gingen fluitend door. Zij haalden nog een lange markeer en twee lange lijnen op blind weggelegde dummies gingen prima. Daarna werd er een selectie gemaakt tussen de overgebleven honden. De vijf besten gingen naar een drive rondom water. Helaas zaten Desiree en Petra er niet bij. Wel haalden zij een Certificate of Merit voor hun mooie werk. Een prachtige ervaring voor ons allen en in de bloedhitte reden we de volgende dag heel vroeg weer naar huis. 

11 Augustus: Hajo behaalt met Squareclose Flint een eerste plaats met de KNJV B-proef in Delfzijl met 76 punten.

31-07-2012 Elly behaalt met Archie (Saxaphone John Smiths) een derde plaats met de kwalificatie ZG op de Novice Apporteerwedstrijd op de Duiventrek gehouden te Sint Jansteen. Een prachtige dag met veel duiven voor de deelnemers die lang niet gemakkelijk vielen in de bieten, in het graan en op de stoppel. Flatcoated Retriever Club, bedankt voor de organisatie!

Desiree en ik gaan van 12 t/m 16 juli naar Yorkshire om te trainen en een wedstrijd te lopen. We zijn uitgenodigd om bij Annette Clarke te trainen en daar gaan we met plezier naar toe. Op vrijdag trainen we met Annette en onze honden op een heuvelachtig terrein waar anders kleiduiven geschoten worden. Prachtig zo'n gebied waar je eigenlijk wel weken zoet kan zijn. Wat een mogelijkheden heb je daar om te trainen. Na een gezellige lunch wordt besloten dat we de dag erna met zijn vieren gaan trainen in de bieten. Brandon Kelly traint de volgende dag mee en zorgt voor lange markeer apporten vanuit de linie en lange blinde lijnen waarbij we een enorm bietenveld tot onze beschikking hebben.  

 

Op zondag gaan we naar Southport waar Annette ons heeft ingeschreven voor de Safari Working Test. We starten beiden in de Novice en Open klasse. Toen we arriveerden, keken we zo naar het terrein en dachten allebei: Nou, was dat niet iets te enthousiast.... Maar in de ochtend haalden we in de Novice klasse alles binnen en eindigden we in de middenmoot, Desiree iets beter dan ik. In de middag had Desiree het in de Open klasse zwaarder, maar desalniettemin haalde zij met Teal weer alles binnen! Archie liep echt lekker en werd 8e met 73,5/80 punten uit 30 deelnemers. We waren heel tevreden met alle dummies over de hele dag binnen en dan nog zo'n goed resultaat.  

Maandag sluiten we onze trainingsreis af met een mooie dag bij Peter Burton. We trainen een paar uur met hem en gaan gezellig bij de Farmshop lunchen waar we genieten van elkaars hondenverhalen. Dan moeten we weer naar Hull! Veel geleerd, getraind en gelachen. Wat wil je nog meer. Met een "You are welcome any time" gaan we zeker nog eens terug. 

9 Juni: De OWT finale wordt gehouden in Son en Breugel bij Eindhoven. Elly is uitgenodigd met Archie deel te nemen. De eerste drie geplaatsten van elke OWT dit jaar zijn door Orweja uitgenodigd om deel te nemen aan deze finale. Omdat enkele mensen zich dubbel geplaatst hebben, zijn er een paar vierde plaatsingen uitgenodigd. In de Novice deden er in totaal 13 honden mee, er was er één loops en een handler was helaas ziek. De proeven waren niet eenvoudig, maar het niveau was goed. In de ochtend liepen we vier proeven. Behaalde je geen nul op één van die proeven, dan moest in de middag nog een laatste proef worden afgelegd voor de laatste puntjes. Archie ging lekker, hij liep goed door het ochtendprogramma. De middagproef was een walk-up waarbij elke hond twee dummies moest halen in aangewezen volgorde. Het markeren ging flitsend de hele ochtend, echter bij het middagprogramma in het hoge gras ging het iets minder en helaas behaalden we voor de laatste proef maar 10 punten, maar wel alles binnen. In de Novice behaalden in totaal 7 honden het Finale Diploma. Elly was met Archie vierde met 80/100. Nederlandse Retriever Club bedankt voor de geweldige organisatie! Foto's zijn van Betty van der Woude, voor meer kijk op: www.orweja.nl 

3 Juni: Jur van Bijnen behaalt met Chips of the Spring Cottage (Gipsy) een eerste plaats in de C met 48 punten op de Clubdiplomadag van de GRCN te Simonshaven.
16 t/m 20 Mei: Elly wordt uitgenodigd om met Archie mee te gaan naar Cornwall om daar een aantal dagen te trainen. Samen met zeven Duitse handlers en hun honden trainen we bij Keith Sandercock en Roy Tomlinson. Voor een impressie: Klik hier

12 Mei: Op de NRC teamwedstrijd behalen Elly, Aleid en Nico door het goede optreden van Aleid en Nico een zesde plaats. Voor Archie waren de opgaven voor het merendeel nog te lastig.
28 April: Elly haalt met Archie een gedeelde vierde plaats in de Novice klasse op de OWT van de Nederlandse Retrieverclub die werd gehouden in Borculo. Door deze plaatsing wordt zij later uitgenodigd om deel te nemen aan de OWT finale in Eindhoven. 
21 April: Trainen moet ook gebeuren en daarom doen Desiree en ik mee aan een Fieldtrial training in België bij Frank Redant en Filip Bollen. Erg leuk en leerzaam.

 

7 April 2012: Richard behaalt met "Archer of the Spring Cottage" een eerste plaats in de C met 49 punten op de clubdiplomadag van de NLV en Elly wordt met Archie 8e in Almkerk met de OWT van de Nederlandse Retrieverclub in de Novice klasse. 
31 Maart 2012: Elly wordt met Archie tweede met de Novice Mocktrial "Voor de voet" van de Nederlandse Retriever Club. Een prachtige wedstrijd in het Groningse Lageland. 
14-15 December 2011: Voor het eerst in 25 jaar werd de Coupe d'Europe voor Spaniels in Nederland gehouden. Dit zijn twee dagen van Internationale wedstrijden. Nederland had een team van vier Engelse Springers afgevaardigd en een team van Engelse Cockers. Verdere landen die deelnamen waren Italië, Frankrijk, Spanje en België. De twee beste resultaten over twee dagen per handler/hond tellen voor het eindklassement van het totale team. Er was een hele organisatie aan vooraf gegaan om dit rond te krijgen. De wedstrijden werden gehouden in Zeeland en zoals gebruikelijk is bij veldwedstrijden, was publiek hier niet toegestaan. Het Engelse Springer team was door de Orweja op basis van resultaten in dit jaar en voorgaande jaren geselecteerd en bestond uit Marcel Dons, Hajo Geervliet, Peter Tervoort en Jaap van Dam.

 

Nederland heeft een enorme prestatie geleverd want zowel het team van de Springers als het team van de Cockers hebben beiden de Coupe d'Europe gewonnen! Marcel Dons had de Beste Springer overall en won de Gerrit Visscher bokaal voor de Beste Nederlandse Engelse Springer. Ook Jaap heeft een enorme bijdrage geleverd aan het uitstekende resultaat door op de tweede dag 1U CACIT te halen, net als Marcel op de eerste dag! Al met al een prachtige opsteker voor de Nederlandse Springers en Cockers op deze Internationale Veldwedstrijden! 

25 november: Demmi krijgt pups van Jobeshill Olof "Brimson". Voor info zie "Pups"
22 oktober 2011: Op de CAC veldwedstrijd voor spaniels te Wijchen: Hajo behaalt met Scotty een kwalificatie "Goed". Sasja Verstraaten behaalt met Tweed of the Spring Cottage een kwalifcatie "Zeer Goed". 
 Demmi, Archie en Flint, allen op EIC getest en Vrij/Clear bevonden.
Op 27 september is Squareclose Demmi in gedekt door FTW Jobeshill Olof "Brimson" uit Denemarken. Voor info zie "Pups"
Op 17 september gaan Desiree, Ingrid en ik mee pickeruppen in België, mooi werk voor de honden. In het jachtseizoen gaan we vele dagen met de honden (mee) jagen.  
10 september 2011: In Zelhem behaalt Auke Witteveen met Youp of the Spring Cottage het Jachtgeschiktheidscertificaat van de Jachtcommissie SUN. Bij de KNJV proef in Emmen wordt Alex Lelieveld met Yanick of the Spring Cottage eerste in de C met 49 punten. 
1 september 2011: Nieuws vanuit een heel andere hoek maar daarom geen minder nieuws: Ria Smetz wint op de Eurodogshow (het Europees Kampioenschap voor rashonden) met haar Terrier "Rattle of the Spring Cottage" de Euro Veteranen Winster titel. Deze titel kan zij toevoegen aan de lange rij overwinningen die zij met "Rattle" op haar naam heeft weten te zetten. Gefeliciteerd Ria! 
27 augustus 2011: Sefie Yehee haalt met Yup of the Spring Cottage een eerste plaats in de C te Enkhuizen.
6 augustus 2011: Drie KNJV diploma's voor Minouk Leferink! Zij behaalt met Willow of the Spring Cottage een eerste plaats in de C te Vriezenveen en zij haalt op 12 september een KNJV B diploma in Markvelde met 79 punten. Zij doet dit op 24 September nog eens over, want dan behaalt Minouk wederom een B diploma met Willow met 79 punten in Zwiep. 
17 juli 2011: David Dalton en zijn vrouw Hanneke zijn gezellig een lang weekend op bezoek en David maakt weer veel mensen gelukkig met een prachtige fotosessie van hun honden. Zo ook wordt onze webpage weer verfraaid met  vele nieuwe foto's van onze honden. David en Hanneke, bedankt maar weer!
9 juli 2011: Hajo behaalt met Squareclose Flint een KNJV B-diploma in Lunteren.
21-22-23 mei 2011: Samen met Desiree "Grouse" opgehaald in Engeland. Een reisje naar Engeland gaat natuurlijk niet zonder een bezoek aan een Tesco waar de voorraad Yorkshire tea en Cheddar cheese, Golden sirup en al die andere lekkere dingen weer op orde wordt gebracht. En dan een hele grote Costa koffie met een dikke muffin en weer naar huis met een prachtige labradorpup waar we ontzettend blij mee zijn; zie ook reuen. 
18 mei 2011: Squareclose Flo krijgt 10 pups van Saxaphone John Smiths (Archie). Prachtig, 5 gele en 5 zwarte pups, voor info zie puppies. 
16-05-2011: Magnus (kennel Jaktviljans)en Bert uit Zweden komen naar Nederland met hun spaniels, wat beiden kinderen zijn van Squareclose Chic "Scotty". Zij hebben een mooie training met Hajo en veel bij te praten over trainen, jagen en alles wat ons boeit. 
14 mei 2011: Archie mist helaas de eerste dummy van dit seizoen in Borculo. Dit resulteert met een OWT in een Non Classé. Voor de overige 4 proeven behaalt hij wel 71/100 punten. Erg jammer dus van die ene dummy die een 0 opleverde. Maar ook dat hoort er bij. Gewoon doortrainen!  
17-04-2011: Elly doet mee met Archie aan de WT in As, België. Met 33 honden in de Startersklasse een behoorlijke deelname. Tjonge, dat was wel even schrikken. Een gemarkeerde dummy over 65 meter water vanuit een Walk-up. Er strandden er best veel hierop, gelukkig deed Archie het wel! Uiteindelijk hebben er 23 honden een NC en 10 honden halen alle dummies binnen. Archie behaalt een derde plaats met 90/100 punten en ik rijd met een tevreden gevoel naar huis! 
02-04-2011: Archie loopt zijn derde wedstrijdje in Almkerk. Dit is een OWT van de Nederandse Retrieverclub. Elk jaar weer een gezellige wedstrijd. Archie haalt weer alle dummies binnen en eindigt als achtste met 83/100 punten. 
26-03-2011: Archie loopt mee met de OWT van de Golden Retrieverclub in Weert. Hij behaalt de zevende plaats in de startersklasse met 78/100 punten. 
19-03-2011: Elly doet mee met Archie aan de OWT van de Nederlandse Labrador Vereniging in de starters klasse. Dit is de eerste wedstrijd voor Archie en gelukkig haalt hij alle dummies binnen. Sommige proeven iets beter dan anderen, maar aan het eind van de dag een negende plek met een diploma en 81/100 punten. De uitslagen: http://www.nederlandselabradorvereniging.nl/index.php?id=505  
12 Februari 2011: Koudwildtest van de Cheseapeake Bay Retriever Club. Elly doet mee met Archie. Een leuke groep enthousiaste mensen en Koos en Jan, petje af voor de organisatie!

Hier en daar viel wel een bui! (foto: Aldo Winkels)   

29-01-2011: Toon Spoorenberg heeft op de laatste CAC veldwedstrijd te Beegden met Vasco of the Spring Cottage de kwalificatie "Goed" behaald. Het was een lastig en zwaar terrein met veel dichte bramen, dus een goede prestatie voor zo'n jonge hond.

Voor alle uitslagen van de veldwedstrijden voor spaniels: www.jachtcommissiesun.nl 

Vasco of the Spring Cottage heeft op de jeugd veldwedstrijd te Grathem op 24 januari de kwalificatie "Zeer Goed" behaald. Hiermee eindigt Toon in het eindklassement om de Dashhill-bokaal op een tweede plaats. Deze bokaal staat voor de beste jeugdhond van Nederland over alle jeugdwedstrijden. 
15 Januari 2011: CACIT Veldwedstrijd voor spaniels te Kloosterzande. Hajo behaalt met Squareclose Chic een kwalificatie "Zeer Goed". Toon Spoorenberg met de net twee jaar oude "Vasco of the Spring Cottage" behaalt ook een kwalificatie "Zeer Goed".
14 Januari 2011: CAC Veldwedstrijd voor spaniels te Kloosterzande. Squareclose Chic "Scotty" behaalt wederom een kwalificatie "Zeer Goed". Tweed of the Spring Cottage van Sasja was derde met een "Zeer Goed". 
13 Januari 2011: CAC Veldwedstrijd voor spaniels te Hulst-Nieuw Namen. Hajo met Squarclose Chic behaalt de kwalificatie "Zeer Goed". Tweed of the Spring Cottage van Sasja Verstraaten behaalt op deze wedstrijd een kwalificatie "Goed". 
Dec. 2010: Elly weer thuis, Hajo naar Wales om te jagen met zijn honden. Weer een warm welkom bij Janet en mooi hondenwerk kunnen doen op diverse shoots in Wales.  

Van 7 t/m 9 December 2010 zijn Minie, Desiree en ik weer te vinden op de IGL Retriever Championships 2010, dit keer gehouden op Sandringham Estate te Norfolk. Een prachtig terrein, maar het is dan ook het Estate van Her Majesty The Queen. Er hadden zich dit jaar 58 retrievers gekwalificeerd, helaas konden drie honden niet aanwezig zijn. Het was allemaal zeer goed te volgen en het was een Internationale verzameling van retriever geïnteresseerden, mensen kwamen uit Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland etc. om dit retrievergeweld en deze fantastische wedstrijd te aanschouwen. De winnaar van dit jaar was David Latham met zijn reu FT CH Delfleet Neon of Fendawood (FT CH Mediterian Blue x Delfleet Dawn Flush). Verdere uitslagen zijn te vinden op de hierna vermeldde site:  

www.internationalgundogleagueretrieversociety.org.uk

25-10-2010 Op de jeugdveldwedstrijd in Tilburg behaalt Toon Spoorenberg met Vasco of the Spring Cottage een derde plaats met de kwalifcatie Zeer Goed. Nummer één, twee en drie behaalden allen een ZG. Een mooi resultaat voor Toon!
19-11-2010 Op de CAC-Veldwedstrijd voor spaniels te Beugen behaalt Hajo met Squarclose Chic "Scotty" een kwalificatie ZG. Tevens ontvangt hij de gewerenprijs, dit is de prijs die de geweren geven aan de hond die het meeste indruk op hen gemaakt heeft. Tweed of the Spring Cottage van Sasja behaalt op deze wedstrijd een kwalificatie Goed.
08-11-2010 Weer een interessante CAC-Veldwedstrijd voor spaniels in Hooghalen. Sasja Verstraaten behaalt 2 Uitmuntend met  Tweed of the Spring Cottage. Hajo behaalt 3 Uitmuntend met Topsy, het zusje van Tweed. Vierde wordt Squareclose Chic "Scotty" met de kwalificatie Zeer Goed. Een prachtig resultaat. 
22-10-1-2010 Toon loopt met Vasco of the Spring Cottage weer een kwalificatie in de jeugdveldwedstrijd in Nieuw-Vossemeer. Dit keer wordt hij 3e met een Goed
16-10-2010 Elly wordt met Amy eerste in de Map-B in Heerenveen. Zij heeft 560/600 punten behaald  voor 6 proeven met in totaal 12 apporten. 
11-10-2010 Op de jeugdveldwedstrijd voor Spaniels behaalt Hajo met Vlecky of the Spring Cottage een kwalificatie Goed en een vijfde plek. Haar broer "Vasco" van eigenaar en voorjager Toon Spoorenberg behaalt de kwalificatie Zeer Goed met een vierde plaats. 
03-10-2010 Toon Spoorenberg behaald met Vasco of the Spring Cottage (Joy) 3 ZG op een amateur CAC veldwedstrijd in Mazy, België. 
13-09-2010 Minouk Leferink haalt met Willow of the Spring Cottage een KNJV-B diploma in Markvelde en een week later nog één in Zwiep.  
11-09-2010: Jeanet Niebeek haalt met Vicky of the Spring Cottage een africhtingscertificaat van de Spaniel Unie Nederland.
September 2010: Elly haalt met Squarclose Amy KNJV-B diploma's  in Hulshorst en Leek.
Op 28 augustus wint Sasja Verstraaten met "Tweed of the Spring Cottage" de Working Test voor spaniels in Laren. Sasja wint ook de wisselbeker voor de Beste Spaniel van de dag! Knap gedaan! Desiree wordt met Casey tweede met de KNJV proef in de A-klasse in Uffelte.  Gefeliciteerd! 
Op 21 augustus 2010 doen Desiree en ik mee in Duitsland in de open klasse bij de WT "Tanz auf dem Vulkan". Het was een warme dag en de afstanden waren zeker niet gering en de proeven best moeilijk voor onze begrippen. We slaan ons goed door de moeilijkste onderdelen en halen ook wel een nul. Maar al met al valt het niet tegen. We weten weer waarvoor we trainen in elk geval en hebben weer wat geleerd.

 

Op 14-15 en 16 augustus gaan Desiree en ik naar Ingrid in Engeland. We logeren bij Ingrid en gaan op zondag met zijn drieën bij Gilly Nickols trainen. Een mooie en leerzame dag met veel tips maar ook gezellige gesprekken natuurlijk over honden. Ingrid bedankt voor de gastvrijheid, we hebben erg genoten. 

Begin augustus hebben we een paar mooie middagen op de duiven. Demmi, Amy, Nemo, Skipper en Goose doen uitstekend werk. 

Op 9 augustus organiseer ik een bietentraining voor 8 honden. Het blijft lastig dat markeren in die bieten! 

Op 12 juni deed Elly met Amy mee aan de RTT Working Test in Lohmar, Duitsland. Er waren 34 deelnemers in de Novice klasse. De test bestond uit 5 proeven. Onze hele groep deed het echt goed en bijna niemand liet bij de proeven een dummy liggen. Het niveau was behoorlijk hoog. Alle dummy's waren aan het eind van de dag ook door ons binnen gehaald, maar dat gold voor vele deelnemers en het lange wachten begon. Uiteindelijk eindigde Elly op een zevende plaats, maar het werk van Amy werd wel beloond door de keurmeesters. Zij werd verkozen tot "Most Stylish Dog" en daarvoor mochten we een leuke cadeaubon en een mooie prijs mee naar huis nemen. 

Op 29 mei 2010 organiseerde de Nederlandse Labrador Vereniging een teamwedstrijd in De Glind nabij Barneveld. Ook Elly zat in een team wat we in ons enthousiasme "Fast and Furious" hadden genoemd. Ons team bestond uit Joke van Ark met "Zehra van het Muntenbos", Desiree Hurenkamp met "Lochmuir Casey" en Elly met "Squareclose Demmi". We hadden eigenlijk nooit samen getraind, maar dit leek ons gewoon een leuk team en we waren van plan er een leerzame dag van te maken en ons best te doen. Een leuke dag werd het zeker, want na hier en daar wat gemartel, maar ook uitstekend werk van onze honden, bereikten we toch met zijn drieën de TWEEDE plaats! Joke en Desiree bedankt voor de gezellige dag en petje af voor de uitstekende organisatie van deze teamwedstrijd!
Na het Schotse avontuur gaat het leven in Nederland ook weer gewoon door. Daarom liep Elly de volgende wedstrijd met Amy in Borculo op 8 mei. Deze Working Test was weer uitstekend georganiseerd door de Nederlandse Retriever Club, waarvoor complimenten! Elly eindigde met Amy als vijfde in de Novice klasse.  
Op 24 en 25 April was ik uitgenodigd door Mike Rolland om mee te gaan naar twee Working Testen in Schotland. De vrijdag ervoor hebben we samen nog wat getraind, want natuurlijk heb je geen idee wat er precies van je verwacht wordt. De training was leuk en leerzaam en vol goede moed begon ik de volgende dag aan de Novice test. Dit verliep uitstekend en ik eindigde van de 29 deelnemende honden op een vijfde plek met 94/100 punten.

     

De volgende dag was de Working Test georganiseerd door de Strathmore Working Gundog Club. Dit was een heel ander terrein met heuvels, stromende watertjes en heide. Deze situaties zijn in Nederland niet te trainen. Maar weer liet Amy mij niet in de steek en ik eindigde dit keer op een derde plaats met 91/100 punten uit 25 honden. Mike was blij verrast dat ik me zo kranig weerde tussen het Schotse geweld. Ik kon met opgeheven hoofd weer huiswaarts keren met het duurste lintje aller tijden in de tas! 

 

Op 3 april 2010 deden Desiree met Lochmuir Casey and Elly met Squareclose Amy mee aan de Working Test van de Nederlandse Retriever Club in Almkerk in de Novice klasse. Van de 21 deelnemers in deze klasse hadden 4 deelnemers alle apporten binnen. Desiree behaalde een eerste plaats met Casey en Elly een derde plaats met Amy! Een mooie opsteker voor de vele uren hard trainen. 
Op 20 februari 2010 deed Elly met Amy mee aan de Koudwildtest van de Nederlandse Labradorclub in Numansdorp. Een leerzame dag waarin veel verwacht werd van de honden en voorjagers. 
Op 1 december behaalde "Scotty"/Squareclose Chic de kwalificatie Goed op de CAC veldwedstrijd te Hooghalen.
Van 30 november t/m 2 december bezoeken Minie, Desiree en Elly weer de jaarlijks te houden IGL Retrieverchampionship. Deze werd dit keer gehouden op Blankney Estates in de Graafschap Lincolnshire. Een spannende aangelegenheid waaraan 56 gekwalificeerde Retrievers uit Engeland, Wales, Schotland en Ierland aan deelnemen. Dit jaar wist ook de Hongaarse Mrs. R. Kokeny met haar hond Blackthorn Ascella zich te kwalificeren door een Engelse "Qualifier"te winnen. Voor info over de deelnemers en plaatsingen: www.internationalgundogleagueretrieversociety.org.uk

 

Tweed of the Spring Cottage met Sasja Verstraaten haalde op 26 November de 2e plaats met de kwalificatie Zeer Goed op de jeugdwedstrijd te Tilburg.Op de veldwedstrijd op de Maasvlakte behaalde hij de kwalificatie Goed.
Op 25 oktober deden Desiree Hurenkamp met Lochmuir Casey en Elly met Squareclose Amy mee aan de RTT Trainings Workingtest in Lohmar (Duitsland) in de Novice klasse. Er waren slechts 9 honden die alles binnen hadden. Elly behaalde met Amy een 2e plaats en Desiree met Casey een 7e plaats. Een lange reis voor een geslaagde dag!
10 oktober: Elly behaalt met Squareclose Amy een map-B diploma en een derde plaats op de Map in Leek. 
Op 3 oktober wint  Silly of the Spring Cottage (Stitch) van René Fröger de Workingtest voor spaniels in Krimpen aan de IJssel. Hij behaalt 112 van de 120 punten! Tweed of the Spring Cottage van Sasja Verstraaten  behaalt een tweede plaats in de Novice klasse met 104 punten.
26 september 2009: Op de Certificaatdag in Goederede behaalt Shock of the Spring Cottage van Henk van den Ouweland het Jachtgeschiktheidscertificaat en Valéry of the Spring Cottage van Jan Tops het africhtingscertificaat.  
RAVivo fotografie

Op 12 en 13 september organiseert Korstiaan Kleywegt een handlersweekend waar ik gelukkig aan mee mag doen. Hij heeft Mike Mulch (tophandler op Highclere in 2008 en diverse malen winnaar van de IWT met zijn team) uitgenodigd dit handlersweekend te geven. Het was een bijzonder leerzaam weekend waarin de visie van Mike met betrekking op het trainen van retrievers ruimschoots aandacht kreeg. Korstiaan en Mike, bedankt voor een super weekend!

12 september 2009: Op de certificaatdag van de Jachtcommissie SUN behalen Squareclose Chic met Hajo en  Verdi of the Spring Cottage van Mw. C. Groenewold een africhtingscertificaat. Silly of the Spring Cottage van R. Fröger behaalt het Jachtgeschiktheidscertificaat. 
29 augustus 2009: Squareclose Amy behaalt een KNJV B-diploma in Uffelte. 

Op 6 augustus doen Desiree en ik mee met een trainingsdag bij Dr. Garreth Davies in Wales. Ook hier genieten we weer van vele leerzame momenten. 

Op 4 en 5 augustus hebben Desiree en ik getraind bij Mark en Jamie Bettinson inWales. Een hele ervaring waar we veel van geleerd hebben.

Begin juni hebben we samen met Mike Rolland, Dick Sorley en Ally Kennedy getraind in Fife, Schotland. Een leerzame middag!  
Op 3 mei hebben Desiree, Robert en Elly meegedaan aan de Workingtest van de Nederlandse Labrador Vereniging in Spaarnwoude. Hier en daar lieten we wel een steekje vallen, en dus eindigden ze op een 10e plaats. Twee weken later hebben ze met hetzelfde team meegedaan aan de teamwedstrijd in Dongen van de Golden Retrieverclub. Hier eindigden ze op een gedeelde 8e plaats. 

 

Ons team "Yellow":  Robert Bolsenbroek met Abbotsross Oak, Elly Bos met Squareclose Amy en Desiree Hurenkamp met Lochmuir Casey

Op 4 april was Amy 7e in de Initatieklasse bij de Workingtest van de Nederlandse Retriever Club in Almkerk. 

28 maart 2009: Workingtest Bosschenhoofd van de Ned. Labrador Vereniging. Squareclose Amy behaalde een 6e plaats in de B1 met 84 punten. 

Henk van den Ouweland heeft met Shock of the Spring Cottage een prima jaar afgesloten met de jeugdveldwedstrijden. Hij behaalde een kwalificatie ZG in Tilburg en een kwalificatie ZG in Grathem. Hiermee werd hij derde in de competitie voor de Beste Hond op de jeugdveldwedstrijden. 
  (inhetveldfoto) 4 Oktober 2008: Hajo heeft met Powenargrof Glynys (Grace) bij de Map in Yde een Map-B diploma behaald, zij had genoeg punten voor een 4e plaats.

4 Oktober 2008: Henk van den Ouweland heeft de eerste plaats behaald met Shock of the Spring Cottage bij de Working Test voor Spaniels in Krimpen aan de IJssel. Hij wist 112 van de te behalen 120 punten te scoren! 

4 Oktober 2008: Sefie Jehee heeft een 2e plaats behaald in de Map B met Banjer of the Spring Cottage in Enkhuizen. 

20 september 2008: Squareclose Amy heeft een KNJV B-diploma behaald in Emst. Zij is nu 14 maanden oud en liet al prima werk zien (foto). 

2 augustus 2008 Vriezenveen: Squarclose Amy heeft een KNJV C-diploma behaald.

13 september 2008: Squareclose Chic "Scotty", Queen Izrina "Ghost" en Shock of the Spring Cottage van Henk van den Ouweland behalen allemaal het africhtingcertificaat van de Spaniel Unie Nederland in Zelhem.  

Scotty in Zelhem (foto: Leo Karper)

Op 29 November behaald Bert van de Hof met Pepper of the Spring Cottage zijn eerste kwalificatie "Goed" op de Jeugdveldwedstrijd in Tilburg!  
16 November  "Chasse of the Spring Cottage"  wint met Jan de Jong de veldwedstrijd voor spaniels met CAC te Beugen. De keurmeesters beloonde  "Chasse" hiermee voor de goede dekking aanname en de wil om wild te vinden. "Chasse" maakte 2 punten op houtsnip.
2 November CAC Veldwedstrijd te Well: Bert van de Graaf met Dribbel of the Spring Cottage behaald de kwalificatie ZG  en Jan de Jong met Chasse of the SC behaald ook de kwalificatie ZG.                                
26 Oktober Jeugdveldwedstrijd te Nieuw-Vossemeer: Kees Keijzer met Zorro behaald 2 ZG
Op 6 oktober heeft Banjer of the Spring Cottage van Sefie Jehee een Map-B diploma behaald in Enkhuizen. Hij was daarmee de jongste hond met een Map-B diploma!

Aan het einde van het seizoen hebben Banjer en Sefie tevens de KNJV wisselbeker gewonnen van de afdeling Hoorn voor de best presterende combinatie in de regio 2007!

 

  Banjer in Enkhuizen
Op 6 oktober deed Bert van de Hof mee aan de Working Test in Krimpen a/d IJssel. Hij behaalde een derde plaats met Pepper of the Spring Cottage van maar liefst 30 deelnemers. 
Op 2 oktober is Jan Luijendijk met DeeDee of the Spring Cottage WERELDKAMPIOEN ST. HUBERTUSJACHT MET SPANIELS geworden in België. Met het team, bestaande uit Gerrit Visscher  met zijn hond Lord Lesley v.h. Eendebos en Jan met DeeDee behaalde zij een tweede plaats. 
Op 22 september deden we zelf mee met onze Labradors met de KNJV-proef  in Emst. Helaas ging het waterwerk van Larch niet helemaal goed dit keer en behaalde hij een C-diploma met 43 punten. Grace had wederom een B-diploma. Zij ging wel op voor dirigeren, maar van de 19 honden die opgingen, gingen er slechts 4 door naar de sleep. Hier zat zij niet bij. Er waren maar twee A-diploma's deze dag.               
Zorro! Op 22 september heeft Banjer of the Spring Cottage van Sefie Jehee het Jachtgeschiktheidscertificaat behaald van de Spaniel Unie Nederland. Dit keer werden de proeven gehouden in Goedereede. Ook "Zorro" (zoon van Ranger) van eigenaar/ voorjager Kees Keijzer behaalde het Jachtgeschiktheidscertificaat. Totaal waren er 19 deelnemers en waarvan slechts 3 honden een Jachtgeschiktheidscertificaat behaalden deze dag.  
Op 8 september '07 behaalde Bert v.d. Hof met Pepper of the Spring Cottage het Jachtgeschiktheidscertificaat van de Spaniel Unie Nederland. Zij was één van de vier honden die dit die dag behaalde!  Pepper ! (foto: Karin Vogt)
   Banjer Op 25 augustus deden we beiden mee met de KNJV proef in Uffelte met onze labradors. Elly behaalde met Grace een B-diploma met 75 punten. Hajo deed met Abbotsross Larch voor de eerste keer mee. Ook hij behaalde een B-diploma en behaalde een beker voor de jongste hond van de dag met een diploma. Een hele goede prestatie voor een hond van 10 maanden oud. 

Ook een door ons gefokte Engelse Springer, Banjer of the Spring Cottage van fam. Jehee, behaalde die dag op een andere proef een B-diploma met 72 punten! 

18 augustus 2007: Elly haalt met Grace in Veenhuizen een KNJV B-diploma. 
Op 12 januari 2007 heeft "Dribbel of the Spring Cottage" (Squareclose Ranger x Smiley of the Spring Cottage) de jeugdveldwedstrijd op Tholen gewonnen met de kwalificatie 1U. Door dit schitterende resultaat van  "Dribbel" en de goede resultaten op de andere jeugdveldwedstrijden is "Dribbel" hiermee beste hond van de jeugdveldwedstrijden geworden en dus hiermee winnaar van de "Dashhill-Bokaal". Wij feliciteren Bert en Cora van der Graaf met dit geweldige resultaat. "Dribbel" is hiermee de tweede door ons gefokte hond die deze bokaal wint.

 

Dribbel of the Spring Cottage met Bert van der Graaf.

Ook "Zorro" (Squareclose Ranger x Zillah Veertig Bundersberg) presteerde op nog geen 9 maanden zeer goed op de jeugdveldwedstrijd op Tholen. "Zorro" behaalde hier de 3e plaats. Wij feliciteren Kees Keijzer met dit zeer goede resultaat.
Op nog  geen 10 maanden leeftijd heeft "Dribbel of the Spring Cottage"  (Squareclose Ranger x Smiley of the Spring cottage) het jachtgeschiktheidsdiploma gehaald. Wij feliciteren Bert en Cora van der Graaf met deze schitterende prestatie. De keurmeester roemde het patroon wat deze hond al liep met het jagen in dichte dekking. Ook "Pepper of the Spring Cottage" van Bert van den Hof deed het goed en haalde 14 dagen later het africhtingscertificaat te Goedereede. Verder haalde "Banjer of the Spring Cottage" van Sefie en Wim Jehee al op 9 maanden een KNJV C-diploma en miste op een haar slechts het B-diploma. Mooie resultaten van drie honden uit hetzelfde nest.
26 Augustus is "Grace" op de KNJV-proef te Uffelte beste geworden van de trainingsgroep Meppel met een mooi B-Diploma.
Op 10 januari 2006 werd in Münster (Duitsland) de Mixed Pairs Working Test gehouden. Deze Working Test is een (niet-officiële) wedstrijd waar de Labrador en de Spaniel samen jagen zoals het bij een normale jacht gaat. Er is echter zowel voor de Spaniel als voor de Labrador een aparte keurmeester die de honden beoordeeld. 's Ochtends wordt er bekend gemaakt wie je partner is voor deze dag. Ik was uitgenodigd met Smiley of the Spring Cottage en ook nog op het laatste nippertje met Squareclose Ranger. Met Smiley werd ik gekoppeld aan Koos Kommers met zijn labrador "Millers Square Famous Grouse". Met Ranger vormde ik een team met Bennie Harmsen en zijn labrador "Rosa van 't Kieftendorp". Koos Kommers presteerde Uitmuntend en werd eerste geplaatst bij de Labradors. Met Smiley haalde ik een gedeelde vierde plek met "Zeer Goed". Dit samen resulteerde in een fantastische Eerste Plaats voor dit team. Ranger was de beste Spaniel van de dag, en Bennie behaalde met zijn hond een "Goed". Dit was voor deze combinatie goed voor een tweede plaats! 

Individueel was Ranger de beste Spaniel van de dag met "1 Uitmuntend" en Smiley behaalde met haar "Zeer Goed" een gedeelde vierde plaats

Op 11 december heeft Squareclose Ranger de kwalificatie "Zeer Goed" behaald op de CACIT veldwedstrijd voor spaniels te Axel. De keurmeesters prezen zijn gedegen zoekpatroon en zoekwijze onder de toch moeilijke omstandigheden qua weer en terrein.
Van 22 t/m 27 november ben ik met Ranger naar Wales geweest. We hebben daar prachtig kunnen jagen op meerdere "estates". Voor een impressie Klik hier.
10 September heeft Squareclose Ranger op de certificatendag te Zelhem het jachtgeschiktheidsdiploma van de Spaniel Unie Nederland behaald.
Op 9 september 2005 heeft Grace voor de derde keer (van drie proeven) een KNJV B-diploma behaald. Dit keer werd de proef in Baarn gehouden. Zij was tevens Beste Jonge Hond van de dag, waarvoor zij de wisselbeker, nl "de Groene Beker" kreeg. Zij had de op twee na hoogste punten van alle B-diploma's, wat ook weer een grote beker opleverde. Met veel jachthoorngeschal werd alles uitgereikt. Wij zijn zeer tevreden met dit voortreffelijke resultaat. 
Op 3 september heeft onze labrador Powenargrof Glynys (voor ons Grace) weer een KNJV B-diploma behaald, dit keer in Tijnje, Friesland. Zij had in totaal 76 punten en een derde plaats. 
Smiley of the Spring Cottage en Powenargrof Glynys hebben beiden op 27 augustus 2005 een KNJV B-diploma behaald op de proef te Uffelte. 
Op de CAC wedstrijden van de Sporting Spaniel Association in Vezon (België) op 28 januari werd Squareclose Ranger Eerste geplaatst door keurmeester Victor McDevitt. In de nabespreking roemde hij de stijl van Ranger en vond hij dat voorjager en hond als een goed team samenwerkten. In de andere serie kreeg Badgercourt Coral een kwalificatie  Zeer Goed
Op 29 januari werd ook in Vezon de hond van Jan Luijendijk, DeeDee of the Spring Cottage, Eerste geplaatst met CACIT. Om het CACIT te behalen werd eerst nog een barrage gelopen tussen de twee winnaars van beide series. Jan won met DeeDee deze barrage. 
Op 14 januari 2005 heeft Chasse of the Spring Cottage de jeugdwedstrijd op Tholen gewonnen met de kwalificatie Uitmuntend. Door dit geweldige resultaat en de goede resultaten op de andere jeugdwedstrijden werd "Chasse" hiermee ook overall winnaar van de jeugdwedstrijden voor spaniels 2004/2005. Wij feliciteren Jan de Jong met dit geweldige resultaat en het winnen van de Dashhill-Bokaal.
Op dezelfde jeugdwedstrijd voor spaniels op 14 januari werd Squareclose Ranger tweede met de kwalificatie Zeer Goed en kreeg tevens de Gewerenprijs uitgereikt.
DeeDee of the Spring Cottage

Int. en Ned. Werkkampioen. 

(FtCH Chilview Ace x Galatsori Jane), 

geboren: 8-2-2001, eigenaar: J.A.P. Luijendijk.

DeeDee heeft in December 2004 haar laatste CACIT behaald op veldwedstrijden in Frankrijk. Dit was nodig voor het Franse werkkampioenschap.

 
e-mail: ofthespringcottage@gmail.com