"SPRING COTTAGE"
WERKENDE ENGELSE SPRINGER SPANIELS
EN  LABRADORS
 
Klik op de naam voor de stamboom en resultaten
HOME

ABOUT US

REUEN

TEVEN

PUPS

FOTO'S

CONTACT

NIEUWS

LINKS

Morrisdale Bald Eagle 

"Moss"

HD A, Ellebogen: Vrij, Vrij van erfelijke oogafwijkingen (Maart 2019), Optigen Prcd-pra: Carrier, Myopathie: vrij, EIC: vrij, SD2: vrij

Geboren: 24-03-2018

Saxaphone John Smiths x Vlaklands Lola

 

Morrisdale Bald Eagle "Moss" is een zoon uit waarschijnlijk één van de laatste nesten van Archie. Zijn moeder is gefokt door Dave van 't Land en nu in het bezit van Mike Mulch. Vlaklands Lola "Black" is een geweldige jachthond en wordt voornamelijk ingezet tijdens de praktijkjacht om te pickeruppen. Zij gaat door dik en dun. Saxaphone John Smiths is al meer dan tien jaar onze steun en toeverlaat op wedstrijden en tijdens de jacht.  Moss is een vrije en lieve hond. Hij kan met alles en iedereen en we hebben van het begin af aan plezier van hem. Gelukkig zijn zijn gezondheids uitslagen goed en kunnen we hem serieus gaan trainen. 

Kenny of the Spring Cottage

HD A, Ellebogen: Vrij, Vrij van erfelijke oogafwijkingen (Aug. 2018), Optigen Prcd-pra: normaal/Clear, Myopathie: vrij, EIC: vrij, SD2: vrij, HNPK: vrij 

Geboren: 08 Augustus 2016

DK FTCH Ellijas Dudley x Dash of the Spring Cottage 

 

Kenny of the Spring Cottage is hier geboren en getogen. Hij is uit het laatste nest van Dash of the Spring Cottage x de Deense FTCh Ellijas Dudley "Barney". "Barney" is een broer van FTCH Ellijas Danny die in 2013 de winnaar was van de International Gundog League Retriever Championship. Kenny is op papier een uitstekend gefokte hond, maar in werkelijkheid ook een hele plezierige en fijne hond om te hebben. Hij wordt nu getraind en zijn eerste resultaten zijn al binnen. Hij is een fysiek sterke hond met een lief karakter. Hij gaat in het seizoen wekelijks met ons mee op jacht en is een super wildvinder met een enorm doorzettingsvermogen.  

        

Moeder en vader van Kenny: Dash of the Spring Cottage en DK FTCH Ellijas Dudley, hier op de IWT

Saxaphone John Smiths

"Archie" (Import Engeland)

HD A, Ellebogen: Vrij,  Vrij van erfelijke oogafwijkingen (Aug. 2016), Prcd-PRA Optigen: normaal/clear,  Myopathie: vrij, EIC: vrij, SD2: vrij, HNPK: vrij 

Geboren: 01-03-2009

FTCH Garronpoint Rye of Lincswolds x FTW Clovers Girl of Saxaphone

© David Dalton

 

Archie is gefokt door Peter Burton van Saxaphone Kennels in Durham. Zijn vader is FTCH Garronpoint Rye of Lincswolds, die in 2008, 2009 en 2010 voor het Engelse team uitkwam op o.a. de Game Fair waar hij in 2010 Topdog werd. Hij heeft zich ook drie jaar gekwalificeerd voor de IGL Championships voor Retrievers. Zijn moeder is Fieldtrial Winner, een fantastische hond met zeer veel snelheid, die veel in de praktijk gebruikt wordt. De broer van Archie is FTCH Saxaphone Brown Ale of Lincwolds, die vele WT's en Fieldtrials in Engeland gewonnen heeft. In November 2013 wordt hij o.a. vierde op de IGL Championships in Lauder en is Winnaar van de IGL Championships 2014 in Windsor! 

Archie loopt succesvol veldwedstrijden in de Open klasse. Hij heeft vele kwalificaties en plaatsingen gelopen en is Open FTW. Verder lopen we Working Testen en Mocktrials in binnen- en buitenland. In Engeland heeft hij een Open WT gewonnen en hij zat in het winnende Nederlandse team op Chatsworth in 2014. Uiteraard gaat hij ook gewoon mee op jacht. Archie is een hele fijne en betrouwbare hond die heel gemakkelijk te trainen is. Hij is prettig in de omgang met mensen en andere honden. Hij heeft naast vele goede werkresultaten eveneens een "Zeer Goed" behaald op show in de Gebruikshondenklasse. 

Klik op zijn naam voor zijn stamboom en resultaten.

 

FTCH Garronpoint Rye of Lincswolds ,Game Fair 2008 (foto M. Hogenbirk) en FTW Clovers Girl of Saxaphone (foto N. Ridley)

Trainen met mijn grote vriend "Archie" in Norfolk

 

Hummer of the Spring Cottage

HD A, Ellebogen: Vrij, Vrij van erfelijke oogafwijkingen (November 2016), Optigen Prcd-PRA: Normaal/Clear, Myopathie: vrij, EIC: vrij, SD2: vrij, HNPK: vrij 

Geboren: 13-11-2013

FTW Mulholland Skipper of Upperclaws x Dash of the Spring Cottage

 

Klik op de naam van Hummer voor zijn stamboom en resultaten

Hummer hebben we zelf gefokt en gekozen uit zeven reuen. Hij is een hond met passie en erg op je gericht. Als hij moet werken, werkt hij vol overgave. In 2015 wint hij al een Novice OWT en behaalt hij drie kwalificaties op veldwedstrijden. In 2016 wint hij een Novice WT in Wales en behaalt diverse Open diploma's. We trainen er met plezier mee. Hij gaat nu naast Archie mee pickeruppen en dat doet hij goed. Hij heeft een fijn karakter en is een goede wild vinder. Wij zijn blij met deze fijne jachthond.  

De moeder van Hummer is Dash, zij doet haar naam eer aan en werkt vol passie en overgave. Het woord "Power" is zeker op haar van toepassing. Tot bloedens toe werkt zij zich door de dekking met pickeruppen. Maar Dash is ook een lieve en aanhankelijke hond met heel goed natuurlijk heelwork. Dash is naast onze allround jachthond in het bezit van een paar KNJV B-diploma's en heeft een paar Map B diploma's. 

 De vader van Hummer is FTW Mulholland Skipper of Upperclaws van Mike Mulch. Skipper ken ik van vele trainingen de afgelopen jaren en het is een ontzettend goede en betrouwbare hond. Ook op jacht hebben we hem vele al verloren gewaande stukken toch nog binnen zien halen. Skipper was al ruim 10 jaar oud met de dekking, dus het was misschien wel een laatste kans om wat van hem aan te houden. Zijn staat van dienst is enorm. Hij is in het bezit van diverse KNJV A-diploma's, heeft 3 CACT's (Open FT Winner) op veldwedstrijden behaald en vele plaatsingen, is winnaar van diverse Open Working Tests, zat in het winnende Nederlandse team op de IWT van 2006/2008 en 2009 en was Topdog op Highclere in Engeland.

 

     
Tel: 0522 473091
e-mail: ofthespringcottage@gmail.com