"SPRING COTTAGE"
WERKENDE ENGELSE SPRINGER SPANIELS
EN  LABRADORS
 
Klik op de naam voor de stamboom en resultaten
HOME

ABOUT US

REUEN

TEVEN

PUPS

FOTO'S

CONTACT

NIEUWS

LINKS

Mellow of the Spring Cottage

HD A, Ellebogen: Vrij,  Vrij van erfelijke oogafwijkingen (Aug. 2020), Prcd-PRA: normaal/vrij,  Myopathie: normaal/vrij, EIC: normaal/vrij, HNPK: normaal/vrij ,    SD2: Drager 

Geboren: 09-04-2019

FTW Bellspaddle Roscoe x Kayleigh of the Spring Cottage

Mellow of the Spring Cottage, vernoemd naar zijn opa, Ferbury Lancelot of Smithsteads "Mellow". Hij is gefokt uit het eerste nest van Kayleigh of the Spring Cottage x de Engelse reu van Sharon Dingle "Bellspaddle Roscoe". 

De moeder van Roscoe heb ik diverse keren zien werken op trainingen in Engeland en zij stond ook tot dag drie op de IGL Championships in 2019. Een snel werkende hond met een prachtige stijl van jagen. De vader van Roscoe is welbekend en ook diverse keren zien werken op verschillende Championships. Roscoe zelf won al op jonge leeftijd diverse Open Working Tests en een Novice Fieldtrial. Hij is bovendien een prachtige hond om te zien. 

Kayleigh is onze heerlijke jachthond voor wie geen water te breed en geen gans te groot is. 

Aan de ouders en grootouders van deze hond zal het niet liggen om een prachtige toekomst te krijgen. We trainen Mellow met veel plezier. Hij is een snelle hond die heel "eager" is om stukken te vinden.

 

Saxaphone John Smiths

"Archie" (Import Engeland)

HD A, Ellebogen: Vrij,  Vrij van erfelijke oogafwijkingen (Aug. 2016), Prcd-PRA Optigen: normaal/clear,  Myopathie: vrij, EIC: vrij, SD2: vrij, HNPK: vrij 

Geboren: 01-03-2009

FTCH Garronpoint Rye of Lincswolds x FTW Clovers Girl of Saxaphone

David Dalton

Archie is gefokt door Peter Burton van Saxaphone Kennels in Durham. Zijn vader is FTCH Garronpoint Rye of Lincswolds, die in 2008, 2009 en 2010 voor het Engelse team uitkwam op o.a. de Game Fair waar hij in 2010 Topdog werd. Hij heeft zich ook drie jaar gekwalificeerd voor de IGL Championships voor Retrievers. Zijn moeder is Fieldtrial Winner, een fantastische hond met zeer veel snelheid, die veel in de praktijk gebruikt wordt. De broer van Archie is FTCH Saxaphone Brown Ale of Lincwolds, die vele WT's en Fieldtrials in Engeland gewonnen heeft. In November 2013 wordt hij o.a. vierde op de IGL Championships in Lauder en is Winnaar van de IGL Championships 2014 in Windsor! 

Archie loopt succesvol veldwedstrijden in de Open klasse. Hij heeft vele kwalificaties en plaatsingen gelopen en is Open FTW. Verder lopen we Working Testen en Mocktrials in binnen- en buitenland. In Engeland heeft hij een Open WT gewonnen en hij zat in het winnende Nederlandse team op Chatsworth in 2014. Uiteraard gaat hij ook gewoon mee op jacht. Archie is een hele fijne en betrouwbare hond die heel gemakkelijk te trainen is. Hij is prettig in de omgang met mensen en andere honden. Hij heeft naast vele goede werkresultaten eveneens een "Zeer Goed" behaald op show in de Gebruikshondenklasse. 

Klik op zijn naam voor zijn stamboom en resultaten.

 

FTCH Garronpoint Rye of Lincswolds ,Game Fair 2008 (foto M. Hogenbirk) en FTW Clovers Girl of Saxaphone (foto N. Ridley)

Trainen met mijn grote vriend "Archie" in Norfolk

 

Hummer of the Spring Cottage

HD A, Ellebogen: Vrij, Vrij van erfelijke oogafwijkingen (November 2016), Optigen Prcd-PRA: Normaal/Clear, Myopathie: vrij, EIC: vrij, SD2: vrij, HNPK: vrij 

Geboren: 13-11-2013

FTW Mulholland Skipper of Upperclaws x Dash of the Spring Cottage

 

Klik op de naam van Hummer voor zijn stamboom en resultaten

Hummer hebben we zelf gefokt en gekozen uit zeven reuen. Hij is een hond met passie en erg op je gericht. Als hij moet werken, werkt hij vol overgave. In 2015 wint hij al een Novice OWT en behaalt hij drie kwalificaties op veldwedstrijden. In 2016 wint hij een Novice WT in Wales en behaalt diverse Open diploma's. We trainen er met plezier mee. Hij gaat nu naast Archie mee pickeruppen en dat doet hij goed. Hij heeft een fijn karakter en is een goede wild vinder. Wij zijn blij met deze fijne jachthond.  

De moeder van Hummer is Dash, zij doet haar naam eer aan en werkt vol passie en overgave. Het woord "Power" is zeker op haar van toepassing. Tot bloedens toe werkt zij zich door de dekking met pickeruppen. Maar Dash is ook een lieve en aanhankelijke hond met heel goed natuurlijk heelwork. Dash is naast onze allround jachthond in het bezit van een paar KNJV B-diploma's en heeft een paar Map B diploma's. 

 De vader van Hummer is FTW Mulholland Skipper of Upperclaws van Mike Mulch. Skipper ken ik van vele trainingen de afgelopen jaren en het is een ontzettend goede en betrouwbare hond. Ook op jacht hebben we hem vele al verloren gewaande stukken toch nog binnen zien halen. Skipper was al ruim 10 jaar oud met de dekking, dus het was misschien wel een laatste kans om wat van hem aan te houden. Zijn staat van dienst is enorm. Hij is in het bezit van diverse KNJV A-diploma's, heeft 3 CACT's (Open FT Winner) op veldwedstrijden behaald en vele plaatsingen, is winnaar van diverse Open Working Tests, zat in het winnende Nederlandse team op de IWT van 2006/2008 en 2009 en was Topdog op Highclere in Engeland.

 

     
Tel: 0522 473091
e-mail: ofthespringcottage@gmail.com