"SPRING COTTAGE"
WERKENDE ENGELSE SPRINGER SPANIELS
EN  LABRADORS
 
Klik op de naam voor de stamboom en resultaten
HOME

ABOUT US

REUEN

TEVEN

PUPS

FOTO'S

CONTACT

NIEUWS

LINKS

Genesis Ghillie of a Quiet Spot

HD A, Vrij van erfelijke oogafwijkingen (05-2022), AMS: Vrij (N/N), Cord1-PRA: Vrij (N/N), FN: Vrij (N/N), Fucosidosis: Vrij N/N), PFKD: Vrij (N/N), Hypomyelination (Shaking Puppy Syndrom): Vrij (N/N)

Geboren: 16-04-2021

FTCH Helmsway Hellraiser x Vwk '17 '18 Softail DeLuxe May of a Quiet Spot

 

"Ghillie" is de enige Engelse Springer die we op het moment hebben. Hij werkt met veel passie en drive. Geen dekking is te zwaar voor hem. Zijn moeder was veldwerkkampioen met jaartal in 2017 en 2018, dat wil zeggen dat ze beste Engelse Springer was op de veldwedstrijden in die jaren. Zijn vader is Engels FTCH. We gebruiken Ghillie voornamelijk om mee te drijven tijdens jachtdagen in binnen en buitenland. Ghillie heeft in september 2022 het jachtgeschiktheids certificaat gehaald met lovende woorden van de keurmeesters. Verder heeft hij een kwalificatie "Good" behaald op de jeugd wedstrijd 12-12-2022 te Grathem.

Hummer of the Spring Cottage

HD A, Ellebogen: Vrij, Vrij van erfelijke oogafwijkingen (November 2016), Optigen Prcd-PRA: Normaal/Clear, Myopathie: vrij, EIC: vrij, SD2: vrij, HNPK: vrij 

Geboren: 13-11-2013

FTW Mulholland Skipper of Upperclaws x Dash of the Spring Cottage

 

Klik op de naam van Hummer voor zijn stamboom en resultaten

Hummer hebben we zelf gefokt en gekozen uit zeven reuen. Hij is een hond met passie en erg op je gericht. Als hij moet werken, werkt hij vol overgave. In 2015 wint hij al een Novice OWT en behaalt hij drie kwalificaties op veldwedstrijden. In 2016 wint hij een Novice WT in Wales en behaalt diverse Open diploma's. We trainen er met plezier mee. Hij gaat nu naast Archie mee pickeruppen en dat doet hij goed. Hij heeft een fijn karakter en is een goede wild vinder. Wij zijn blij met deze fijne jachthond.  

De moeder van Hummer is Dash, zij doet haar naam eer aan en werkt vol passie en overgave. Het woord "Power" is zeker op haar van toepassing. Tot bloedens toe werkt zij zich door de dekking met pickeruppen. Maar Dash is ook een lieve en aanhankelijke hond met heel goed natuurlijk heelwork. Dash is naast onze allround jachthond in het bezit van een paar KNJV B-diploma's en heeft een paar Map B diploma's. 

 De vader van Hummer is FTW Mulholland Skipper of Upperclaws van Mike Mulch. Skipper ken ik van vele trainingen de afgelopen jaren en het is een ontzettend goede en betrouwbare hond. Ook op jacht hebben we hem vele al verloren gewaande stukken toch nog binnen zien halen. Skipper was al ruim 10 jaar oud met de dekking, dus het was misschien wel een laatste kans om wat van hem aan te houden. Zijn staat van dienst is enorm. Hij is in het bezit van diverse KNJV A-diploma's, heeft 3 CACT's (Open FT Winner) op veldwedstrijden behaald en vele plaatsingen, is winnaar van diverse Open Working Tests, zat in het winnende Nederlandse team op de IWT van 2006/2008 en 2009 en was Topdog op Highclere in Engeland.

 

     

Saxaphone John Smiths

"Archie" (Import Engeland)

HD A, Ellebogen: Vrij,  Vrij van erfelijke oogafwijkingen (Aug. 2016), Prcd-PRA Optigen: normaal/clear,  Myopathie: vrij, EIC: vrij, SD2: vrij, HNPK: vrij 

 01-03-2009 - 23-05-2022

FTCH Garronpoint Rye of Lincswolds x FTW Clovers Girl of Saxaphone

 

David Dalton

Archie is overleden op 23 mei 2022. Hij heeft bij ons een prachtig leven gehad en hij heeft ons op plekken gebracht waar wij zonder hem nooit geweest zouden zijn. Wij zijn dankbaar dat we zo'n prachtige hond in ons midden hadden. We laten zijn resultaten nog even staan voor degenen die nakomelingen van hem hebben of het leuk vinden nog eens wat van hem op te zoeken. Vaarwel Archie.... 

Archie is gefokt door Peter Burton van Saxaphone Kennels in Durham. Zijn vader is FTCH Garronpoint Rye of Lincswolds, die in 2008, 2009 en 2010 voor het Engelse team uitkwam op o.a. de Game Fair waar hij in 2010 Topdog werd. Hij heeft zich ook drie jaar gekwalificeerd voor de IGL Championships voor Retrievers. Zijn moeder is Fieldtrial Winner, een fantastische hond met zeer veel snelheid, die veel in de praktijk gebruikt wordt. De broer van Archie is FTCH Saxaphone Brown Ale of Lincwolds, die vele WT's en Fieldtrials in Engeland gewonnen heeft. In November 2013 wordt hij o.a. vierde op de IGL Championships in Lauder en is Winnaar van de IGL Championships 2014 in Windsor! 

Archie loopt succesvol veldwedstrijden in de Open klasse. Hij heeft vele kwalificaties en plaatsingen gelopen en is Open FTW. Verder lopen we Working Testen en Mocktrials in binnen- en buitenland. In Engeland heeft hij een Open WT gewonnen en hij zat in het winnende Nederlandse team op Chatsworth in 2014. Uiteraard gaat hij ook gewoon mee op jacht. Archie is een hele fijne en betrouwbare hond die heel gemakkelijk te trainen is. Hij is prettig in de omgang met mensen en andere honden. Hij heeft naast vele goede werkresultaten eveneens een "Zeer Goed" behaald op show in de Gebruikshondenklasse. 

Klik op zijn naam voor zijn stamboom en resultaten.

 
e-mail: ofthespringcottage@gmail.com